8 malenkosti, ki ogromno razkrijejo o vaši osebnosti

13. 7. 2022

Kako ljudje na zelo zanimiv način pokažemo, kdo v resnici smo. Strokovnjaki predstavljajo 8 malenkosti, 8 stvari, ki jih počnemo povsem nezavedno, a so po mnenju strokovnjakov zelo zgovorne in si zaslužijo nekaj pozornosti.

Slika 1/8

NAČIN, KAKO POSTAVITE TOALETNI PAPIR

Zdi se, kot da gre za nekakšno šalo, no, dr. Gilda Carle, terapevtka, trdi, da način, kako na stojalo postavite toaletni papir, v resnici razkriva veliko o vaši osebnosti.

Dr. Carle je anketirala 2.000 moških in žensk različnih narodnosti, starih med 18 in 75 let. Anketa je bila zelo preprosta: poleg vprašanja, kako postavijo toaletni papir, je anketa vsebovala še na nekaj vprašanj o tem, kako odločni so – odločnost so ocenjevali z oceno od 1 do 10. Čeprav gre za zelo preprost test, ta upošteva nekaj psihologije in razumevanje človeškega vedenja.

TOREJ ...

● Rezultati kažejo, da so tisti, ki papir postavijo tako, da se odvija spredaj, dominantnejši. Zanje je značilno, da radi prevzamejo vodstvo.

● Tisti, ki papir postavijo tako, da se odvija zadaj, so bolj verjetno podredljivi. Lastnosti, ki jih pogosto najdemo pri tem tipu ljudi, so denimo potrpežljivost, prilagodljivost, empatija.

Kaj pa, če enkrat papir postavite naprej, drugič obrnete? Velko anketirancev je namreč trdilo, da menjajo smer. Kdo bo najverjetneje storil tako? Presenetljivo, dominantne osebnosti.

GRIZETE NOHTE? Naslednji rezultat raziskave vas bo presenetil! Hitro kliknite naprej ...

Profimedia

Preverite še: Kako vse vam lahko pomaga sivka