Imate opravka z osebo, ki drugim ne privošči sreče?

Imate opravka z osebo, ki drugim ne privošči sreče? (foto: Profimedia) Profimedia
28. 11. 2017

Če pri osebi opazite te znake, je najbolje, da jo izbrišete iz kroga prijateljev. Tako drugim kot tudi vam namreč ne privošči uspeha.

Pri osebi, ki ne privošči sreče nikomur, razen sebi, boste opazili naslednje znake:
  • Uživajo v nesreči drugih ljudi. Tega ne pokažejo tako, da se veselijo na glas, ko se vam zgodi nekaj slabega, a ne naredijo tudi ničesar, da bi vam pomagali. V sebi so veseli in uživajo, ko tonete v prepad. Opazili boste tudi, da z vami ne sočustvujejo in jim ni zares žal, da ste v takšni situaciji.

  • Imajo težave z nadzorom. Vedno se mora vse zgoditi po njihovih načrtih. Ne nadzorujejo le vas, ampak tudi okolico in vse, kar jim pride na pot. Ko se nekaj zgodi drugače, kot pričakujejo, reagirajo pretirano: vpijejo, sproščajo jezo in obtožujejo druge. Nikoli krivde ne prevzamejo nase in ne pustijo prostora za mnenja ostalih.

  • So neiskreni. Resnica je, da vsi kdaj lažemo. Vendar ne pogosto in včasih celo nezavedno. Kasneje obžalujemo svojo neiskrenost, v nasprotju s temi, ki ne privoščijo sreče. Oni svoj ugled gradijo na lažeh in naredijo vse, da bi postali priljubljeni. Ni pomembno, če se vam morejo zato zlagati o skoraj vsem, kar povejo.

  • Zavajajo. Radi nadzirajo realnost in jo prirejajo tako, kot njim paše. Če se zanimajo za isto simpatijo, vam bodo rekli, da mu/ji niste všeč. Tudi če je resnica popolnoma drugačna. Ko boste nekajkrat odkrili laž, boste takšno osebo zlahka prepoznali.

  • Ne obžalujejo. Nihče ni popoln. Vsi včasih grešimo in pademo. Razlika med vami in nevoščljivimi osebami je, da se vi poberete in po potrebi opravičite ter sprejmete dejstvo, da ste naredili napako. Tega pri omenjenem tipu ljudi ne boste nikoli našli. Za nobeno ceno ne bodo izrekli besed »žal mi je«.

  • So kruti. Ko imate slab dan, ga še poslabšajo s kritiziranjem. Radi vas opominjajo na napake in naštevajo stvari, ki jih počnete narobe. Nikoli pa ne pomislijo na svoja dejanja, saj se po njihovem mišljenju nikdar ne zmotijo.

  •  Ne prevzamejo odgovornosti. Želijo biti glavni, a ne na papirju. Ko mora nekdo »uradno« prevzeti mesto vodilnega in hkrati odgovornost, da bo vse teklo po načrtih, se držijo v ozadju. Takoj ko je tega konec, pa skušajo prevzeti mesto izbrani osebi in vsiliti svoje ideje.

  • Niso dobri prijatelji. takšna oseba vam bo na voljo, ko se boste odpravili na zabave in boste dobre volje. Takoj ko boste potrebovali ramo za jokanje ali nekoga, ki vam bo prisluhnil, pa se bodo umaknili in našli izgovore, zakaj ne morejo biti oseba, ki jo potrebujete.

Preberite tudi: 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri