Kaj barva vaše šminke razkriva o vaši osebnosti?

Kaj barva vaše šminke razkriva o vaši osebnosti? (foto: Profimedia) Profimedia
2. 11. 2021

Z videzom včasih povemo več, kot bi si mislili! Preverite, kaj razkrivate o sebi glede na to, kakšno barvo šminke uporabljate.

Rdeča

Rdeča šminka je klasična, a hkrati drzna. Če najpogosteje nosite rdečo šminko, pomeni, da ste samozavestni, pustolovski in družabni. Verjamete vase in nobeni oviri ne pustite, da bi vam preprečila pot do ciljev.

Roza

Nežnejši roza odtenki so ponavadi vidni na ustnicah ljudeh, ki so zabavni, prijazni in srčni. Če pogosto nosite roza šminko, vam veliko pomenijo bližnji in ste jim vedno pripravljeni pomagati.

Viola

Čeprav to barvo še vedno opazimo bolj redko, se počasi vzpenja na vrh najbolj uporabljenih odtenkov. Po viola šminki pogosto posežejo osebe, ki so neodvisne, mirne in radovedne. Rade so opažene, a so zelo izbirčne pri tem, komu bodo namenile svojo pozornost.

Naravni odtenki

Osebe, ki pri izbiri šminke najpogosteje izberejo naravne odtenke, so empatične, čustvene in samozavestne. So nekoliko bolj introvertirane, a izjemno navezane in ljubeče do svojih bližnjih. Rade imajo naraven videz in nasploh z veseljem preživijo čas v naravi.

Čeprav barvo šminke pogosto izberemo na podlagi oblačil, obdobja ali priložnosti, je vseeno zanimivo pomisliti, da se za našo izbiro skriva še nekaj več.