Kaj pomeni, če sanjate bivšega partnerja?

Kaj pomeni, če sanjate bivšega partnerja? (foto: Profimedia) Profimedia
23. 4. 2021

Sploh ni nujno, da jo/ga hočete nazaj. Sanje lahko pomenijo tudi nekaj povsem drugega, kar nima nobene zveze z vašim bivšim razmerjem … Preberite vseh 11 možnosti in zaspite brez občutka krivde.

Vsaka stvar in oseba, ki se pojavi v sanjah, ima simbolen pomen. Zato še zdaleč ni nujno, da sanje o bivšem partnerju pomenijo, da jo/ga pogrešate. Možnosti je veliko.

1. V vašem življenju nekaj manjka

Občutite praznino, ki jo je morda prej zapolnjevala romantična zveza. Lahko gre tudi za praznino zaradi odsotnosti starševske ljubezni ali pa pogrešanje prijatelja, s katerim ste se fizično ali emocionalno oddaljili.

2. Težava v trenutnem razmerju

Razmislite, če je v vašem odnosu kak problem, ki ga morate rešiti. Lahko gre tudi za prikrivanje skrivnosti, za laž, za vsesplošno nezadovoljstvo, premalo intime …

3. Nekaj vas je spomnilo nanj/o

Naši čuti vzbujajo spomine. Morda ste nekje zavohali njen/njegov parfum, pojedli nekaj, kar je pogosto pripravljala vaša bivša, na cesti videli nekoga, ki nosi podobne čevlje kot vaš bivši, slišali nekaj, o čemer je on pogosto govoril …

Takšne sanje ne pomenijo, da bivšega neskončno pogrešate, gre preprosto za skupek vtisov, ki ste jih nabrali čez dan in so se potem pretopili v sanje.

4. Pomanjkanje samozavesti

Morda s težavo sprejemate del sebe, vaš bivši partner pa vas je oboževal. Takšne sanje pomenijo, da se morate naučiti, kako se imeti radi takšni, kot ste.

5. Nekdo vam gre na živce

Če se vaše razmerje ni končalo na najlepši način, je možno, da občutek asociirate s situacijo, v kateri vam gre nekdo, ki z vašim bivšim ali bivšo nima prav nobene zveze.

Na primer: sodelavec se hvali z nalogo, ki ste jo opravili vi in pobere vse zasluge, počutite se izdani – tako ste se morda počutili tudi, ko je šla vaša zveza po zlu.

6. Pogrešanje določenih kvalitet

Najbrž ste šli narazen z razlogom, to pa seveda še ne pomeni, da bivše ali bivšega ne morete pogrešati zaradi določenih dobrih lastnosti. Morda si na tihem želite, da bi ji/mu bil trenutni partner bolj podoben.

Če ste z bivšim partnerjem še vedno prijatelji, potem obstaja še večja možnost, da jih večkrat sanjate, saj v vas še zmeraj lahko vzbujajo določena čustva, četudi le prijateljska.

7. Želja po večji bližini

Morda v življenju pogrešate globlje odnose, več bližine in pristnosti. Ni nujno, da gre za romantično zvezo, tudi odnosi s starši ali prijatelji lahko zaplavajo v monotone in indiferentne vode … če je temu tako, obudite odnose; jasno povejte osebi, kaj si želite, dokler je še čas.

8. Izraz kreativnosti

Ste morda sanjali, da ste imeli z bivšim ali bivšo otroke? Le-ti v sanjah predstavljajo kreativnost in inovativne ideje. Morda ste navdušeni nad novim projektom v službi, obnovo stanovanja ali neko idejo, ki se vam je porodila.

9. Celjenje

Mogoče ste se v sanjah bivšemu partnerju opravičili, ker v živo to ni bilo mogoče. Morda ste našli svoj še kako potreben zaključek.

V vsakem primeru so takšne sanje dober znak, da ste pripravljeni pustiti preteklost za seboj in nadaljevati svojo pot kljub bolečini, ki ste jo utrpeli ob razvezi.

10. Prebujeno čustvo

Ko ste bili v zvezi, ste doživljali široko paleto občutkov: žalost, bolečina, strah, toplina, navezanost, veselje … Če se je en od teh občutkov prebudil tik preden ste odšli v posteljo, je povsem verjetno, da ste jih povezali z drugo situacijo v preteklosti, v kateri se je sprožil.

11. Podoživljanje razhoda

Če ste v sanjah podoživeli razhod, je to dobra novica: končno ste pripravljeni odložiti breme žalovanja in iti naprej. Še posebej, če vas je bivši partner globoko prizadel. Bravo!

Karkoli so že pomenile vaše sanje, ne potlačite jih pod blazino. Še posebej, če se večkrat ponovijo. Sanje so priložnost za inventuro naših čustev, iz katerih se lahko veliko naučimo o sebi in osebnostno rastemo.

Če vas takšne sanje navdajajo z zmedo, razmislite o obisku psihologa ali psihoterapevta, ki vam bo pomagal razvozljati sporočilo, ki prihaja iz vaše podzavesti.

Vir: Women's Health Mag
Preverite še:
Ali pa: