Kako pomemben je zunanji videz?

Kako pomemben je zunanji videz? (foto: Profimedia) Profimedia
23. 3. 2017

Vas pri posameznikih bolj zanima osebnost ali frizura? Raziskave dosledno kažejo, da ljudje bolj kot zunanji videz cenimo smisel za humor, inteligenco, razumevanje in prijaznost. Vendar ni nujno, da si boste partnerja izbrali glede na prej omenjene lastnosti.

Zakaj je fizična privlačnost pomembnejša, kot si mislimo?

Zunanji izgled lahko služi kot varuh, ki nas usmerja k zdravim osebam primerne starosti, za katere smatramo, da so plodne. Pri sprejemanju realnih odločitev, naj bi namreč prevladoval zunanji videz.

Eksperiment je pokazal, da je zunanjost enako pomembna moškim in ženskam, kar potrjujejo tudi spletne strani namenjene zmenkom. Cenili naj bi jo celo bolj kot osebnost, izobrazbo in inteligenco. To je verjetno posledica tega, da dober izgled povezujemo s pozitivnimi lastnostmi. Za privlačnega moškega in žensko pričakujemo, da sta v življenju srečnejša in imata več dobrih življenjskih izkušenj kot neprivlačni posamezniki.

rože

Zakaj je fizična privlačnost manj pomembna, kot si mislimo?

Pomena zunanjega videza se morda ne zavedamo zato, ker ne potrebujemo partnerja, ki je zelo privlačen. Dovolj je že, da je dovolj atraktiven za naše standarde. Koga pa smatramo pod »zmerno privlačnega«? Navadno ne ciljamo na manekene, vendar tudi tu obstaja pravilo. Bolj privlačni ljudje vidijo potencialne druge polovice v manjšem krogu ljudi, kot manj privlačni.

Konec koncev je vse minljivo in tudi zunanji videz z leti izgublja pomen. Ko ljubo osebo dobro spoznate, spoštujete in ji zaupate, začnete ceniti druge lastnosti, ki jih prej morda niste opazili.

Preberite tudi: 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri