Kako prepoznati intuicijo?

Kako prepoznati intuicijo? (foto: unsplash) unsplash
1. 8. 2019

Vsi lahko prisluhnemo svoji intuiciji, le naučiti se moramo prepoznati, kateri glas je pravi. 

Ste že doživeli ti. AHA trenutek? Trenutek sinhronosti ali "naključja", ko stvari enostavno stečejo tako, kot morajo. Kot dobite informacijo ravno takrat, ko jo potrebujete. Ko vam je povsem jasno, kaj morate storiti v danem trenutku. Bolj kot živimo s tokom življenja, večkrat se nam to dogodi. 

Če vam še vedno dela preglavice, kako slišati sebe in tisti pravi odgovor ter ste že poskusili z meditacijo, pa odgovora enostavno en dobite, potem lahko poskusite še na naslednje štiri načine. 

Da bi našli odgovor na vprašanje in razrešili življenjske dileme, je sprva pomembno, da se sprostimo in umirimo, kolikor se le da. Globoko vdihnite in se pomirite.

1. SOLO TELOVABA ALI IZLET

Gibajmo! Naj bo to sprehod po gozdu, tek, joga... Fizične aktivnosti so odlična odskočna deska za vstop v meditativen in sproščen um. Gibanje predstavlja vrata do odgovorov, saj se na ta način lažje sprostimo. 

Če običajno tečete s slušalkami in glasbo, jih takrat, kadar želite v glavi narediti red, raje pustite doma in dovolite svojim mislim, da se uredijo. Štejte vdihe, prisluhnite drevesom, pticam, vetru, občutite mrzel zrak, ki vstopa v vaša pljuča. Tecite ali hodite v svojem ritmu in bodite prisotni v trenutku. Kar naenkrat se lahko pojavijo odgovori na vaša vprašanja. 

2. TUŠ

Tuširanje je prav tako lahko meditativen ritual, v katerem utišamo svoje misli in dobimo prave odgovore. Zamislite si, da stojite pod slapom, voda pa vam prinaša odgovore. Če imate na voljo kad, pa si privoščite sproščujočo kopel. 

3. VOŽNJA

Čeprav je pomembno, da smo v avtu osredotočeni na vožnjo, je lahko vožnja prav tako priložnost za utišanje našega uma. Ponovno izklopite glasbo in dovolite, da vaša duša prevzame "volan."  Tako lahko izkoristite ta čas tudi za to, da se mentalo in psihično odpočijete in kaj hitro se vam lahko kaj v glavi razjasni. 

4. SPANJE IN SANJE

Prav tako pa lahko dobimo odgovore tudi med spanjem v sanjah. Takrat smo najbolj dovzetni za odgovore, ki prihajajo iz drugih ravni, saj naš um počiva. Lahko si pred spanjem zapišete vprašanje ali ga postavite v mislih. Zjutraj pa ne pozabite pomisliti, ali ste morda zares dobili odgovor med spanjem? Sporočila so v sanjah sicer v simbolnih oblikah in včasih niso na prvo žogo. Zapišite si sanje takoj, ko se zbudite. Morda boste kasneje ugotovili njihov pomen in skozi tega tudi odgovor na vaše vprašanje. 

Z vajo se boste kaj hitro naučili prepoznati namige v življenju in prisluhniti intuiciji. 

Srečno. 

Vir consciousreminder.com