Koliko narcisizma se skriva v vašem partnerju

Koliko narcisizma se skriva v vašem partnerju (foto: Profimedia) Profimedia
4. 8. 2019

Tisti z visoko stopnjo narcisizma imajo o razmerjih popolnoma drugačno predstavo, ki je daleč stran od resnice. 

Prvi vtis si ustvarimo v nekaj sekundah, pri čemer veliko vlogo igra zunanji videz. Po čem pa ocenjujemo naše bližnje? Večina ljudi najbolj ceni očem nevidne lastnosti, torej zvestobo in zaupanje.

Tisti z visoko stopnjo narcisizma pa imajo o razmerjih popolnoma drugačno predstavo. Preverite, ali je med njimi vaš partner oz. partnerka.

Tu je 5 znakov narcisizma:

In hkrati 5 načinov, s katerimi lahko uničite še tako dobre odnose.

1. Od bližnjih zahteva, da živijo po njegovih načelih. In mu ni mar, da z vsiljevanjem stvari, ki jih v življenju on najbolj ceni, v ljudeh izzove le jezo in nezadovoljstvo.

2. Podira most zvestobe in zaupanja. Za trden in dlje časa trajajoč odnos so pomembnejše lastnosti, povezane s čustvi. On pa se osredotoča le na zunanji videz in površinskost ter se težko poveže na globlji ravni.

3. Osredotoča se na zunanjost in ne na to, kar zares šteje. Bližnjim, niti svoji ljubljeni osebi, ne dovoli, da izrazijo svojo individualnost in jih ne spodbuja pri izpolnjevanju ciljev.

4. Izdaja zaupanje. Narcistični ljudje ne cenijo zaupanja in zvestobe, namesto tega skušajo doseči priznanje. S tem spodkopava temlje, na katerih sta gradila dober odnos.

5. Noče se zavedati lastnih fobij in pomanjkljivosti. Ljudje z veliko stopnjo narcisizma imajo visoka pričakovanja do drugih, zanje pa ta ne veljajo. Stalno opozoarja na partnerjeve napake, konstantne zahteve po perfekciji ... Vse to bo vodilo v zamero.

Vir: Psychology Today

Preverite tudi: 10 najbolj podcenjenih nevarnosti v partnerskem odnosu

In preberite: