Najbolj nadležne stvari o vas, ki temeljijo na tem, koliko bratov in sester imate

Najbolj nadležne stvari o vas, ki temeljijo na tem, koliko bratov in sester imate (foto: Profimedia) Profimedia
1. 10. 2017

Ste najstarejši otrok v družini, srednji ali najmlajši? Sploh nimate bratov in sester? Preverite, katere so vaše najbolj moteče lastnosti, glede na to zaporedje.

Če se vedno pritožujete nad starejšim ali mlajšim bratom, vam sestra para živce ali ste osamljeni edini otrok, bo zanimivo videti, katere so vaše moteče lastnosti.

Prvorojenec

Nihče ne mara osebe, ki ve vse. Kljub temu se prvorojenci radi postavijo v vodilno vlogo in prevzamejo krmilo. Če pri tem pretiravajo, začne takšno vedenje škodovati drugim odnosom, saj obstaja verjetnost, da se ne bodo dobro razumeli s tistimi, ki ne bodo upoštevali njihovih mnenj.

Če ste najstarejši otrok in veste, da včasih ustrezate omenjenemu opisu, je čas, da se sprostite.  Ni vam treba imeti vedno prav in včasih lahko vodilno mesto prepustite komu drugemu.

Srednji otrok

Pri njih je težko najti slabe lastnosti, saj so nadvse prijazni in običajno tisti, ki mirijo spore med mlajšimi in starejšimi brati ter sestrami. Pa vendar se ravno tu skriva njihova pomanjkljivost. Ker si prizadevajo ustreči vsem, je včasih težko ugotoviti, česa si sami želijo. Ne izražajo svojega mnenja, zato se pogosto ravnajo po smernicah drugih.

Če imate starejše in mlajše brate ter sestre, je zadnji čas, da se postavite zase. Izrazite svoja prepričanja in začnite odločati o svojem življenju.

Otročiček

Najmlajši otrok se, običajno tudi ko odraste, obnaša otročje. Navajeni so, da se izvlečejo iz težav brez posledic in ne pospravijo nereda, ki ga pustijo za seboj. Hitro prepričajo druge, da zanje opravljajo najrazličnejša dela in postanejo manipulativni.

To seveda ne pomeni, da imate vse te negativne lastnosti, če pa katero le imate, jo skušajte odpraviti. Verjetno nočete izpasti kot razvajeni otročiček, kajne?

Edinec

Edinci si lastijo pomanjkljivosti prvorojencev in najmlajših otrok, zato ni nič čudnega, da pogosto slišimo o njih, da so razvajeni. To seveda ne drži za vse. Razvajenost je posledica starševske naklonjenosti in pozornosti, saj je nikoli ni treba deliti z nikomer drugim. Vajeni so, da dobijo vse takrat, ko si zaželijo in da gre vse po njihovih načrtih.

Preberite tudi: 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri