Raziskava odkrila: Jeza v službi vam dejansko lahko pomaga

13. 11. 2023
Deli
Raziskava odkrila: Jeza v službi vam dejansko lahko pomaga (foto: Profimedia)
Profimedia

Se tudi vi kdaj razjezite v službi? Izkazalo se je, da vam to v resnici lahko koristi.

Morda menite, da vam jeza v vseh pogledih škodi, so strokovnjaki v nedavni raziskavi ugotovili, da ravno jeza lahko pripomore k produktivnosti in posledično uspešnosti pri doseganju naših ciljev.

Portal metro.co.uk poroča o študiji Ameriškega psihološkega združenja, ki je pokazala, da jeza običajno izzove najboljše rezultate v primerjavi z veseljem, žalostjo ali nevtralnostjo.

"S poslovnega vidika velja dejstvo, da sta jeza in razočaranje lahko pomembno orodje za inovativnost in ustvarjalnost," so ob tem povedali strokovnjaki.

Seveda je ob tem pomembno, da znamo jezo ustrezno obvladovati. Namesto, da ji dovolimo, da vodi do izbruhov, prepirov, morda celo žaljenja, lahko razmislimo, kako lahko to čustvo uporabimo sebi v prid.

Pogosto je jeza občutek, ki si ga želimo prikriti ali potlačiti, vendar nimamo nobenega razloga, da bi se ga sramovali. Tudi to je del življenja in v kolikor si to priznamo, nam lahko tudi jeza prinese določene pozitivne učinke.

Vir: metro.co.uk

Bonus video: Podkast 1, 2, 3 ... bis!

Tilen Artač je gostil dva izredno zanimiva gosta, ki ju povezujeta glasba in popotništvo - to sta Tomo Križnar in Igor Drnovšek.

Novo na Metroplay: "Ljudje smo vedno bolj odprti za psihoterapijo" | Drago Švajger