Nasvet psihologinje: uporabite 3 psihološke trike, ki bodo zaustavili še tako nesramne ljudi

1. 12. 2022

Ko je nekdo do vas nesramen, uporabite trike, s katerimi ga boste pustili odprtih ust.

Slika 1/3

Naj vam nesramnost ne pokvari dneva. Tu so 3 načini, kako se morate odzvati, da bo situacija minila čim manj stresno. 

Psihologinja in terapevtka Kimberly (https://www.tiktok.com/@ask_kimberly)  je na svojem TikTok profilu delila trike, kako ravnati v primeru, ko je nekdo do vas nesramen.

METODA TOM CRUISE

Po nasvet se je Kimberly zatekla kar k odzivu slavnega igralca Toma Cruisa, ki je zelo dobro obvladal neprijetno situacijo. Ko je hodil po rdeči preprogi, mu je nekdo obraz poškropil vodo. Kaj je storil Tom? Ni se razjezil in ni navrgel kakšne kletvice, ravno obratno. 

Začel je postavljati vprašanja o osebi, ki je to storila. Spraševal je, ali je oseba vredu, kako se počuti, in če ima kakšne težave, da je morala to narediti. 

Vi ravnajte enako. Z mirnim glasom vašega nesramnega sogovornika vprašajte, kako se počuti. Je pod stresom, ker so se v njem nakopičili negativni občutki? Ima kakšne druge težave in zato stresa jezo na vas? Potrebuje kakšno pomoč? 

S tem boste v ospredje dali vedenje osebe in pokazali, kako neprimerno je. Sogovornika bo na tej točki verjetno precej sram.

Profimedia

Preverite tudi Misija zdrav božič: izbrskali smo bolj zdrave različice sladic - recepta za čokoladne kroglice in cimetova praznična torta! ali pa Kaj bi se zgodilo, če bi 1-krat tedensko hodili v hrib?