Veste, katera žival je vaša vodnica? Preverite!

Veste, katera žival je vaša vodnica? Preverite! (foto: profimedia) profimedia
2. 10. 2022

Katerega živalskega vodnika imate, naj bi določale vaše lastnosti. Izbrana žival naj bi bila vaš vodja, ki kaže pot in opominja, da morate ostati zvesti sebi. 

Številne kulture poznajo in so v preteklosti častile živalske duhove, ki naj bi posameznika povezali s svojim notranjim jazom. Živalski duhovi so ena od najzgodnejših oblik simbolnega opisovanja človeških osebnosti. 

Obstaja zabaven test, ki vam na podlagi odgovorjenih vprašanj pove, katera žival naj bi bila vaš vodnik. Rešite ga lahko v knjigi z naslovom Kdo sem? avtorja Haulwena Nicholasa.

Že pred tem pa lahko preverite, ali se najdete v kakšnem opisu. 

TIGER: močen in odločen

Ravnate logično in odločno. Vodite z močno voljo in se ne bojite stvari speljati do konca, četudi pri tem koga prizadanete. Izražate samozavest in moč. Ne bojite se težkih odločitev in vedno poskrbite, da je delo opravljeno ter cilj dosežen. Vajeni ste korakati sami, zato včasih pozabite na ljudi okrog sebe. 

OREL: svobodnega in odprtega duha

Ste pustolovec, ki preži za novimi izzivi in rad raziskuje svet. Ne marate omejitev in enoličnosti, ravno nasprotno: pri vsem, kar počnete, želite imeti proste roke. Spremenljivost in raznovrstnost vas poživljata in vodita k iskanju drugačnih rešitev. Premislite, kako bi si lahko ustvaril stabilnost, ki vas ne bo omejevala. 

DELFIN: zabaven in zgovoren

Ste živahni, zabavni in klepetavi - idealen član ekipe, ki družbo povezuje s smehom. Življenje vidite s svetle plati. Pohvalite se lahko z velikim krogom prijateljev, saj brez težav navezujete nove stike. Postorite vse, kar je treba, a vedno na svoj način. Nekateri mislijo, da niste dovolj resni, vendar sami veste, da se za odnose in svoje cilje vedno potrudite. 

MEDVED: sproščen in zanesljiv

Družina je smisel vašega življenja. Svoje bližnje vedno ščitite in poskrbite, da imate zanje veliko časa. Ni pomembno, ali vam služba pomeni veliko ali malo, važno je, da po koncu delovnega časa odkorakate domov in je ne nosite s seboj. Srečni ste, ko družino spravljate v smeh in poskrbite, da se počutijo prijetno. 

ZAJEC: skrivnosten in samosvoj

Počutite se, kot da ne sodite v ta svet, ali vsaj v to življenje. Hrepenite in iščete mir. Posledično ne marate velikih družb in glasnih ljudi, ampak bolj cenite sorodne duše, s katerimi pletete globoke vezi. Strastno se posvečate stvarem, ki vam veliko pomenijo, zanje ste se celo pripravljeni boriti. Ljudem se lahko zdite čudaški, a to vas ne skrbi, saj sledite poti, ki je namenjena samo vam. 

SOVA: moder in zanesljiv

V kateremkoli obdobju se radi učite, iz vas seva vedoželjnost. Ste zanesljiva oseba, ki dobro opravlja svoje delo. Na živce vam gredo ljudje, ki se ne trudijo kot vi in nimajo želje po napredovanju ter izboljšanju. S svojim logičnim razmišljanjem vedno analizirate situacije, manjka pa vam malo sočutja do drugih.  

Imate katere od teh lastnosti? Za bolj natančen odgovor rešite kviz v knjigi, ki ponuja še nekaj zanimivih vprašalnikov:

  • Kakšne barve je vaša osebnost?
  • Kako se spopadate s stresom?
  • Kakšen jezik ljubezni govorite?

In veliko drugih. 

Povzeto po knjigi Kdo sem? 25 testov, ki razkrivajo vašo osebnost (Haulwen Nicholas)