"Z možem spiva v različnih spalnicah -to je razlog" (osebna zgodba)

"Z možem spiva v različnih spalnicah -to je razlog" (osebna zgodba) (foto: Profimedia) Profimedia
15. 2. 2023

Bi sprejeli izziv in s partnerjem nekaj časa spali v različnih posteljah? 

"Z možem sva si ogledala najin šov po televiziji, si voščila lahko noč in odšla v različne smeri - jaz v svojo spalnico, on v svojo. Ko sem se pokrila z odejo, sem v roke vzela knjigo in prižgala luč, ne da bi me skrbelo, ali bom s tem zmotila partnerja. Že po nekaj straneh so se mi oči začele zapirati in zdrsnila sem v spanec ...

... Naslednje jutro moža ni bilo ob meni, vendar sem se odlično naspala. 

Že kar nekaj časa ne spiva v isti postelji. A z najinim zakonom ni nič narobe, pravzaprav je postal še trdnejši. Ko sem ga spoznala, sva si takoj začela deliti posteljo med spanjem, kar je normalno, kajne? Dveh spalnic na začetku sploh nisva imela, niti ne bi hotela spati ločeno, tudi če bi bila ta možnost. 

Ko gre par čez vsa začetna obdobja in je skupaj že nekaj let, bi si moral vseeno deliti posteljo? Do nedavnega bi odgovorila z DA, danes pa razmišljam povsem drugače. 

Trenutno živiva v hiši s tremi spalnicami, saj sva se po pandemiji preselila nazaj v moje rojstno mesto, ker so najemnine tam precej manjše. Veliko več dobiva za manjšo najemnino kot prej, ko sva plačevala drago enosobno stanovanje v centru mesta. 

Nekaj časa nazaj je mož imel nekakšen prehlad, zaradi katerega je ponoči smrčal. Tega običajno ne počne. Ker imava oba lahkotnejši, manj trden spanec, sem se odločila, da moram sredi noči zamenjati spalnico, če se želim naspati. Takrat sem spala odlično, vendar to ni bilo nekaj, kar bi postalo stalnica v najini zvezi. 

Naslednje jutro sem se šalila, da bi morala vedno spati v ločenih sobah, vendar mož ni bil ravno navdušen. Skrbelo ga je, da bo to škodovalo najinemu odnosu, ker ne bova več tako blizu. 

Do konca njegovega prehlada sem spala ločeno, potem pa sem se vrnila v skupno posteljo. Vendar me je vse začelo motiti. 

Vsak majhen zvok, ki ga je naredil mož, mi je šel na živce in nisem morala dobro spati. Zato sem sredi noči ponovno odšla v svojo spalnico. Minilo je več mesecev in še vedno spiva ločeno. 

To je bila ena najinih boljših odločitev in mislim, da bi jo moralo sprejeti več parov. Če imajo na voljo še eno spalnico, seveda. Sedaj lahko berem ali gledam televizijo do poznih ur in s tem ne motim moža. In predvsem spiva precej bolje, saj se ne budiva ponoči. 

O najinem novem spalnem razporedu sva povedala prijateljem in družini. Bili so začudeni in zaskrbljeni, da sva se sprla. Za hip me je zaskrbelo, ker edina spiva ločeno, vendar najina zveza deluje normalno in oba sva dobro spočita, zato sem se pomirila. Ni pomembno, kaj mislijo drugi, dokler najin odnos deluje. 

Priučeni smo, da si moramo kot par deliti posteljo, drugače so na vidiku težave (če hočemo spati ločeno). In v nekaterih primerih to drži. A če s partnerjem na prvo mesto postavljata spanje in vama takšen način ustreza, ne poslušajta drugih. Naredita tako, da bo najbolje za vaju!"

Vir: Metro.co