Ženske, ženske energije in sodelovanje

Ženske, ženske energije in sodelovanje (foto: Shutterstock.com) Shutterstock.com
31. 3. 2015

O tem, ali kriza družine sloni na ženski in zakaj se tako težko poklonimo druga drugi?

Res, zakaj se ženske nekako borimo druga proti drugi? Zakaj ne stopimo skupaj in se vprežemo v sodelovanje, podporo, medsebojno pomoč in naklonjenost? Zdi se mi, da smo bolj rivalke, tekmice in sovražnice. Drugo žensko, ki jo poznamo, grdo gledamo, ker smo prepričane, da se tudi ona poteguje za naklonjenost istega moškega, istega boljšega delovnega mesta, da nam bodo prevzele kakšno prijateljico ali da nas bodo blatile pred njimi.

Ženske energije so posebne

So tople, negujoče, skrbne, nežne, vseobjemajoče. Lahko pa so izjemno krute, hladne in v sekundi odrežejo človeka, za katerega ženska meni, da jo je izdal. Smo različne. Prelepe. Močne. Ranljive. Zvedave. Popustljive. Drzne. Krhke. Čudovite. Jezne furije. Kdaj reagiramo tudi po podobi starodavne prve Adamove žene Lilit. Strastno in nepopustljivo. Borimo se za svoje potrebe, tudi seksualne. Vse to je del življenja.

In zdaj se povprašajmo, dame moje prečudovite, zakaj torej nočemo ali ne zmoremo sodelovati?

Sama menim, da si je za sodelovanje in druženje treba vzeti čas. Ki nam ne sme predstavljati bremena, temveč nekaj, v čemer iščemo in najdemo 'win-win' situacije, ko smo torej vse zmagovalke. Treba se je prilagajati, poslušati, želeti druga drugi dobro in ne da razmišljamo o tem, da drugi ženski ne privoščimo uspeha ali zadovoljstva. To je brezvezno.

Ko skupaj držimo, drage moje dame, in se povezujemo, se krepi energija ženske, ki je unikatna in posebna. In ki smo jo pozabile v nekem zaprašenem predalu na podstrešju. Pojdimo ponjo in se z njo opremimo. Tudi za naše moške. Ker ko smo ženske v svojih energijah in ko se zavedamo in si predvsem dopustimo, da smo ranljive, nežne in skrbne, obenem pa odločne in inteligentne ter kreativne, bomo tudi moške zmogle bolje razumeti. Ker so bolj enostavni kot me. In ko ženska sprejme svojega moškega takšnega, kot je, se njen moški postavi za njo, branil in ščitil jo bo do zadnjega diha. Moški bo za objem in iskren poljub svoje dame naredil vse. Pika. Dano dejstvo. In ker bomo dame v svojih ženstvenih energijah (ne zgolj ženskih), bomo to znale ceniti in spoštovati pri svojem moškem.

Vedno bom trdila, da smo si lahko ženske največje zaveznice ali največje sovražnice. In obenem stojim za svojim prepričanjem, da ko postanemo ženske v vsej svoji plemeniti veličini in modrosti, bomo lahko oblikovale zelo kvalitetno partnerstvo s svojim moškim. Ki ni samoumeven in ki ima prav tako ogromen nabor čustev in kvalitet. Le do njih pa lahko pridemo skozi svojo ženstvenost.

Žensko sodelovanje je ključno za razvoj skupnosti. Vsesplošnega napredka. Lahko premikamo gore. Pa spet jaz, ki obožujem moške, pravim, da le v sinergiji moške in ženske energije se tvorijo največja čudesa. Tako enostavno!

Napisala Melita Kuhar, strokovnjakinja za partnerske odnose in vzgojo otrok, v reviji Lisa, foto: Shutterstock

Če bi se radi naročili na individualno svetovanje ali kaj povprašali, pogumno pišite na: info@svetovalnica.si ali pokličite 031 666 168.