Lahek poletni recept: Piščančja solata postrežena v avokadu

Lahek poletni recept: Piščančja solata postrežena v avokadu (foto: profimedia) profimedia
15. 8. 2020

Avokada in solate zagotovo še niste postregli tako kot v spodnjem receptu. 

Avokado je odličen vir različnih hranil, seznam le nekaj teh pa vas morda prepriča, da ga končno uvrstite na svoj jedilnik. Najdete ga tukaj: 

Iz avokada lahko pripravite celo osvežilne in zdrave poletne sladice:

Tokrat pa ga bomo uporabili kar namesto krožnika in v njem postregli solato. Ste za? Pripravite naslednje sestavine: 

  • 2 skodelici natrganega (ali narezanega) piščanca
  • 1 sesekljano čebulo
  • 2 razpolovljena in razkoščičena avokada
  • 1/3 skodelice grškega jogurta 
  • sok ene limone
  • sol in poper
  • sesekljan peteršilj

Z žlico povečajte luknjo v vseh polovicah avokada, njegovo meso pa dajte v večjo skledo. Dodajte natrgano ali na trakove narezano piščančje meso, čebulo, jogurt, limonin sok in peteršilj. 

Dobro zmešajte, poskusite in začinite s poprom ter soljo. 

Solato nadevajte v izdolbene polovice avokada, po vrhu potresite še malo peteršilja in servirajte takoj. 

Dober tek!