Vprašanje:

Obdobje zdravega prehranjevanja nato obdobje junk food-a

Pozdravljeni! Obračam se na Vas v upanju, da mi boste lahko podali kakšen koristen nasvet, kako se rešiti tega nezdravega početja. Stara sem 20 let in za mano so leta raznih diet. Odločila sem se,da bom temu naredila konec in se začela zdravo prehranjevati in več migati. Zavedam se, da je telesna dejavnost zelo pomembna, prav tako tudi zdrav način prehranjevanja. Poskušam uresničiti zastavljeni cilj, vendar mi pri tem manjka motivacije. Moja velika težava je, da zdržim ob zdravi prehrani in redni telesni dejavnosti vedno samo kakšnih 5 dni, nato pa me popade lakota. Vase zbašem od polnomastnega sira do marmelade, kruha, piškotov... Ker pojem ves ta junk food se zato naslenji dan postim-pijem zeleni in šipkov čaj. Nato sledi spet obdobje 5-ih obrokov na dan in redne telesne dejavnosti. Vem, zavedam se, da delam res narobe,ampak ne vem, kako it ven iz tega, manjka mi motivacija. Upam, da mi boste znali pomagati in mi podali kakšen pameten nasvet. Hvala že v naprej.

Odgovor:

Lep pozdrav

 

Tvoja situacija mi je popolnoma poznana. Poznam nameč kar nekaj takšnih. Rešitev pa je zelo preprosta. Svoj zdravi cikel boš morala zastaviti nekoliko bolj ohlapno in si dovoliti tudi kakšen kiks Tako bo ta nivo v zečetni fazi veliko lažje vzdrževati. V nobenem primeru pa se ne smeš obsojati.S časoma bo bolj kvaliteten nivo tudi veliko lažje obdržati in shkušnjave bodo redkejše.

 

Mito Šinkovec profesionalni osebni in kondicijski trener

mito@sinkovec.si

www.mito.si

Odgovarja: Mito Šinkovec

Sprašuje: manca

Tema: Motivacija

Odgovor objavljen: 6. oktober 2010.

← Nazaj na vsa vprašanja

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri