Vprašanje:

Učinkovitost večnamenske fitnes naprave

Živjo, rada bi oblikovala (pridobila mišice) celo telo s fitnesom, ker sem bolj suha (55 kg, 171cm). Namen imam kupiti večnamensko fitnes napravo, ki bi jo imela doma. Za dobro kvaliteto sem pripravljena odšteti tudi malo več. Lepo prosim za nasvet in primer konkretne naprave. Hvala uživajte! T.

Odgovor:

Moj nasvet bi bil zelo preprost. NE kupuj fitnes naprav! Tiste multifunkcionalne naprave morda res lepo zgledajo, vendar ne služijo svojemu namenu in hitro postanejo obešalnik za različne stvari.

Če hočeš narediti dober trening za svoje telo, ne potrebuješ fintes multifunkcionalne naprave. Dovolj bo kakšen drog za visenje ter morda kakšna utež. Z vsemi nujnimi stvarmi za trening si se že rodila. Tvoje mišice ne vejo, kdaj ti dviguješ kovinsko utež, kamen ali pa premaguješ silo lastne teže. Mišica razume le silo, ki ji mora razviti.

Vsako vajo se da narediti tako, da gre to sorazmeroma lahko ali pa tako težko različico, da jo je možno ponoviti le enkrat. Torej, če meniš, da so zate počepi preveč preprosti, poskusi narediti počep na eni nogi. Tako lahko prilagajaš katerokoli vajo v nedogled, uspeh pa bo nedvomno boljši, kot če boš vedno znova na enaki napravi potiskala in vlekla neke vzvode.

Mito

Odgovarja: Mito Šinkovec

Sprašuje: Tanja

Tema: Strokovnjaki

Odgovor objavljen: 16. junij 2014.

← Nazaj na vsa vprašanja

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri