21-dnevni wellness izziv – dan 14: 5 naj napitkov za dobro počutje

21-dnevni wellness izziv – dan 14: 5 naj napitkov za dobro počutje (foto: Shutterstock.com) Shutterstock.com
21. 10. 2018

ŠTIRINAJSTI izziv: Preizkusite nov okus.

Včasih se bolje počutimo že, če spijemo kak dober domač čaj. Sicer človek prav vsak dan za svoje telo in najboljše delovanje potrebuje veliko tekočine, ki pa se nahaja tudi v primerno izbrani hrani. Voda igra še kako zelo pomembno vlogo. Na dan naj bi jo spili vsaj liter in pol.

Tekočina je zelo pomemben del našega življenja, saj v veliki meri vpliva na naše počutje, posledično pa na kakovost življenja.

Pet naj napitkov za naj počutje

V nadaljevanju si poglejte ideje za pet napitkov, ki lahko hitro izboljšajo počutje. 

 1. Čokoladno mleko

  Če se vsakodnevno srečujete z napornimi treningi, lahko takoj po vadbi popijete čokoladno mleko, saj se v njem nahaja pravo razmerje med ogljikovimi hidrati ter beljakovinami. Regeneracija vašega telesa bo po treningu tako zelo pospešena. Najboljše je, da si ga pripravite kar sami in to brez dodanega sladkorja.

 2. Višnjev sok pred spanjem

  Za telo je zelo koristen višnjev sok. Ta namreč pomaga do hitrejše regeneracije mišic po vadbi. Poleg tega pa kozarec višnjevega soka pomaga tudi pri težavah z nespečnostjo, saj pripomore k bistveno boljšemu spancu.

 3. Ingverjev čaj namesto kave

  Mnoge raziskave so pokazale, kako zelo učinkovit je ingverjev čaj, ki ga je najbolje spiti kar zjutraj, lahko tudi namesto kave. Pripravimo si ga sami. Še posebej nam bo dobro koristil, če imamo težave z želodcem. Ljudje ga pogosto uporabljamo tudi pri prehladu in gripi, ker ima močno antivirusno delovanje. Z njim v veliki meri omilimo tudi kašelj.

 4. Med in limona sta idealen par

  Napitek, ki vsebuje med in limono, je nadvse učinkovit, še posebej takrat, ko nas obišče prehlad. Med lajša vnetja dihalnih poti in ima zelo močno antibakterijsko delovanje. Limona zaradi vsebnosti vitamina C krepi imunski sistem. A pozor, ne limone ne meda ne smemo dati v preveč vroč čaj, saj previsoka temperatura vse koristne sestavine izniči.

 5. Aloe vera je zelo učinkovita pri številnih težavah

  Če smo  zaprti ali imamo prebavne motnje, pogosto posežemo po napitku, v katerem je tudi aloe vera. Ta namreč deluje kot naravno odvajalo. Na nas pa že zelo dobro učinkuje samo kozarec takega gostega soka. Najbolje je, da izberemo kar 100 % gosti sok aloe vere.

Že spremljate 21-dnevni wellness izziv?

PRIJAVITE SE