28. septembra bomo tekli za dober namen

28. septembra bomo tekli za dober namen (foto: evropski teden športa (promocijsko gradivo)) evropski teden športa (promocijsko gradivo)
12. 9. 2019

Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez (OKS-ZŠZ)je v času poletnih počitnic vabil ljudi k vpisu v brezplačne jesenske vadbe. Na voljo je bilo preko 3600 vadb 134 različnih ponudnikov.

To jesen bodo Slovenci v okviru iniciative Evropski teden športa, pod sloganom #BeActive (#BodiAktiven) brezplačno migali kar v 65 krajih po Sloveniji, k aktivnemu življenjskemu slogu pa bo OKS-ZŠZ skupaj s partnerji nagovarjal tudi v času Evropskega tedna športa, ki ga obeležujemo med 23. in 30. septembrom. V tem času se bodo zvrstile številne športne aktivnosti širom Slovenije.

Zbiranje denarja za mlade perspektivne športnike

20. septembra se nam pridružite na Kongresnem trgu v Ljubljani, kjer bomo beležili pretečene kroge okoli parka in zbirali denar za mlade perspektivne športnike, ki si zaradi socialne stiske težko privoščijo plačilo vadnin, športne opreme ipd. V sklopu projekta bodo na Ministrstvu za kulturo tudi letos pripravili nacionalni strokovni posvet, s katerim predstavljajo načine, kako povezati šport in kulturo. V bogatem programu posveta Šport, gibanje, zdravje, umetnost in tehnologije, ki bo 23. septembra v Ljubljani, bodo strokovna predavanja, predstavitve in delavnice usmerjena v preplet kulture in umetnosti.

K športno obarvanemu tednu se je pridružilo tudi Ministrstvo za zdravje, ki bo v sodelovanju s Fakulteto za šport, organiziralo strokovni posvet z naslovom Soustvarjajmo okolje, ki spodbuja telesno dejavnost. Posvet je del aktivnosti, s katerimi želi država izboljšati prehranjevalne in gibalne navade prebivalstva.

Ne veste, če bi se pridružili Evropskemu tednu športa? Morda vas prepriča Sašo Bertoncelj.

Več o projektu in dogodkih Evropskega tedna športa najdete na: http://ewos.olympic.si/

 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri