39. Maraton treh src

39. Maraton treh src (foto: Promocijsko gradivo) Promocijsko gradivo
7. 5. 2019 Promocijsko sporočilo

V soboto, 18. maja, bodo Radenci ponovno utripali v ritmu Maratona treh src.

Na 39. Maratonu treh src se ponovno obeta množična udeležba. Na startu najbolj srčne tekaške prireditve v Sloveniji letos pričakujejo več kot 8.000 domačih in tujih udeležencev, ki se prek spleta lahko prijavijo le še do 7. maja.

Razloge za odlično obiskanost prireditve je potrdila tudi Evropska atletska zveza, ki je Maratonu treh src podelila najvišjo oceno – pet zvezdic. Prizadevanje organizatorjev, da tekačem in pohodnikom vsako leto ponudijo dodaten razlog za obisk maratona, se je letos odrazilo tudi v zanimivih novostih in bogatem spremljevalnem programu.

Vikend v ritmu Maratona treh src

V soboto, 18. maja, bodo Radenci ponovno utripali v ritmu Maratona treh src.

Rekreativcem se bodo tudi letos pridružili profesionalni tekači, ki se bodo pomerili v 42-kilometrski kraljevski disciplini, kjer bo na, podlagi časov vabljenih tekačev, morda postavljen nov rekord proge.

Napeto bo tudi v tekmi za medalje na 21 km, kjer bo potekal boj za naslov državnega prvaka oziroma prvakinje.

Trasa nordijske hoje bo letos ena od petih postojank za evropski pokal, za dodatno svežino pa bo poskrbela tudi letošnja 'netekmovalna' novost: maratona se bodo namreč lahko udeležili vodniki psov s svojimi štirinožnimi prijatelji.

»Organizatorji, vključno s približno 1.000 prostovoljci, dajemo vse od sebe, da udeležencem pričaramo nepozabno vzdušje. Pet zvezdic, ki smo jih prejeli s strani Evropske atletske zveze, je potrdilo, da smo na pravi poti, in hkrati spodbuda, da smo lahko vsako leto še boljši. Vabimo vas, da se nam pridružite in se na lastne oči prepričate, koliko srčnosti in energije je vložene v dogodek, ki je z leti prerastel v pravi tekaški praznik – ne samo v Radencih, temveč tudi na avstrijski strani Mure,« je povedal poudaril Marko Pintarič, generalni sekretar organizacijskega odbora maratona.

Medalje bodo podeljevali nordijci, v družbi znanih obrazov

Med tekači bomo letos ponovno videli kar nekaj znanih imen. Na progi bomo lahko spremljali tudi svetovni podprvakinji v šprintu teka na smučeh Katja Višnar in Anamarija Lampič.

Najboljšim tekačem bodo v roke segli naši orli, med katerimi bodo Timi Zajc, Domen Prevc, Jernej Damjan in Bor Pavlovčič ter perspektivne skakalke Urša Bogataj, Nika Križnar in Jerneja Brecl.

Znanih obrazov pa ne bo manjkalo tudi na Testeninki, kjer bo osrednja zvezda večera Katja Kegl Vencelj, rekorderka Slovenske planinske poti, in na tradicionalni večerni zabavi ob zaključku maratona, kjer bo za glasbeni vrhunec poskrbela Alya.

Spletne prijave le še do 7. maja, zadnja možnost na dan prireditve

Prijave na tekaške discipline ali pohod Treh src so prek www.maraton-radenci.si odprte le še do 7. maja, po tem pa bo mogoča le še prijava na dan prireditve.

Poleg pravočasnih prijav organizatorji priporočajo, da udeleženci poskrbijo za pravočasni prevzem startnih številk.

To možnost bodo udeleženci imeli

  • v torek, 14. 5., in sredo, 15. 5, v Hervisu v ljubljanskem BTC-ju;
  • v četrtek, 16. 5., v Hervisu v mariborskem Europarku; ali pa
  • v petek, 17. 5., na Testeninki v Radencih.
  • Štartne številke bo prav tako možno dvigniti na dogodku, v soboto, 18. maja.

Več o 39. Maratonu treh src in spremljevalnem programu najdete na www.maraton-radenci.si