Dobrodelni tek 4. Hop na Grad letos zbral 23.000 €

12. 4. 2022 Promocijsko sporočilo

Zdravniki Pediatrične klinike in zaposleni Založbe Rokus Klett (v sodelovanju s Športnim društvom Povodni mož) v nedeljo, 10. aprila, uspešno izvedli 4. Hop na grad. 

Dobrodelni tek po ljubljanskih ulicah, ki se ga je udeležilo več kot 1400 tekaških navdušencev, je letos z donacijami in startninami zbral 23.000 €.

Izkupiček, zbran s startninami in dobrodelnimi prispevki, bo namenjen nakupu naprave za »biofeedback« ki nudi nove možnosti, kako izboljšati zaznavo lastnega telesa in nadzor nad njim ter s tem boljše obvladovanje telesnih simptomov in lastnega počutja.

Več informacij o dogodku najdete na www.hopnagrad.si.

»Z izkupičkom 23.000 evrov smo neizmerno zadovoljni, saj nam bo že drugič zapored uspelo kupiti več, kot smo predvidevali. Poleg naprave Biofeedback, ki bo pomagala pri kvalitetnejši obravnavi otrok in mladostnikov s psihičnimi težavami, bomo tudi pulmologom na Pediatrični kliniki omogočili lažji nadzor pri otrocih z boleznimi pljuč, in sicer z nakupom aparata za transkutano merjenje vsebnosti ogljikovega dioksida v krvi. Poleg tega se je znova izkazalo, da ne samo medicina – tudi življenje je timski šport in skupaj smo zagotovo močnejši. To je dokazala dobra volja vseh udeležencev: tekačev, njihovih družin, prostovoljcev, sponzorjev in podpornikov,« povesta izr. prof. dr. Damjan Osredkar, predstojnik Kliničnega oddelka za otroško, mladostniško in razvojno nevrologijo, ter doc. dr. Nina Battelino s Kliničnega oddelka za nefrologijo na Pediatrični kliniki.

Zdravnika nadaljujeta, da brez podpornikov tek ne bi bil mogoč: »Najlepša hvala vsem tekačem, prostovoljcem, Športnemu društvu Povodni mož, pokroviteljem in podpornikom, voditeljema, ambasadorjem teka, skratka vsem, ki ste pripomogli, da nas je 4. Hop na Grad tako veselo in uspešno povrnil v prijetne čase, kot smo jih bili vajeni pred epidemijo. Zagotovo pa gre največja zahvala za uspešno izvedbo dogodka našemu glavnemu partnerju in pokrovitelju, Založbi Rokus Klett, brez katere tek v taki obliki ne bi bil mogoč, nenazadnje pa največje število prostovoljcev prihaja prav iz njihovih vrst.«