Video: Vaja za izboljšanje razmerja med aktivacijo mišic

Video: Vaja za izboljšanje razmerja med aktivacijo mišic (foto: Danijel Čančarević) Danijel Čančarević
4. 10. 2013

Nesorazmerje v telesu povzroča različne napetosti in skladnost je tista, ki je na dolgi rok najboljši preprečevalec poškodb.

Različni življenski vzorci na nas neizogibno puščajo posledice in če sodite v skupino ljudi, ki ogromno sedi (v službi) in poleg tega le teče, obstaja kar velika verjetnost, da pogosto čutite različne bolečine v vratu, predelu med lopaticami...

Z zaporedjem, ki je tema današnjega prispevka boste malenkost izboljšali razmerje med aktivacijo mišič zgornjega in spodnjega dela trupa. Izvajajte ga, dokler vam je prijetno.

Z izdihom se potisnite v položaj strešice. Če so iztegnjene noge za vas iluzija, preprosto pokrčite kolena in se ukvarjate predvsem s tem, da iščete idejo, da je vrh vaše glave kar se da daleč od trtice.

Z vdihom počasi zdrsnite v desko (začetni položaj sklece) in se z izdihom spustite v spodnji položaj sklece.

Trebuh ob izdihu potegnite navznoter in se z naslednjim vdihom raztegnete v položaju psa. Iz njega se vrnite z izdihom v strešico.

Ponovite glede na stopnjo svoje pripravljenosti, s časom večajte število ponovitev.

Pozor!

Zaporedje ni tako nedolžno, kot je morda videti na prvi pogled! Mišice trupa lahko delno sprostite le v položaju strešice.

Med desko, skleco in psom morate z dolgimi trebušnimi mišicami ustvariti tak občutek, kot da imate med medenico in rebri zadrgnjen steznik, ki preprečuje gibanje v tem delu telesa.

Veliko lepih kilometrov in čvrste trebušne mišice!

Robert Hönn, www.jogado.com