"Želela sem manj kot minuto," pravi 105-letna tekačica, ki je postavila svetovni rekord v teku na 100 metrov (VIDEO)

"Želela sem manj kot minuto," pravi 105-letna tekačica, ki je postavila svetovni rekord v teku na 100 metrov (VIDEO) (foto: Profimedia) Profimedia
17. 11. 2021

"Tekla bom, dokler bom lahko," pravi 105-letna Julia 'Hurricane' Hawkins, ki je v začetku meseca novembra sodelovala v igrah za seniorje v Louisiani in v teku na 100 metrov postavila svetovni rekord.

A tako kot vsi elitni športniki, je tudi Julija Hawkins precej neusmiljena do sebe. Čeprav je razdaljo pretekla v času 1:02.95, postavila nov svetovni rekord v svoji starostni kategoriji, pravi, da si je želela razdaljo preteči pod minuto, poroča The Guradian.

Prepričal je ni niti komentar, da je 102 še vedno manj od njenih let. In ko so jo nato vprašali, ali se je zaradi tega počutila bolje, je Hawkinsonova preprosto odgovorila: "Ne."

Julija Hawkins je upokojena učiteljica, ki je začela na državnih igrah za starejše sodelovati pri 80 letih. Sprva v kolesarskih kronometrih, na katerih je osvojila več zlatih odličij. Ko je svojo kolesarsko kariero končala, je dejala, da ni bilo nikogar njene starosti, s katerim bi lahko tekmovala.

Teči je začela, ko je dopolnila 100 let

Leta 2017 je s časom 39.62 postavila svetovni rekord na 100 m v kategoriji ženske starejše od 100. Kasneje je rekord podrla Diane Friedman.

Obožuje tek in rada je inspiracija drugim, pravi. In teči želi, dokler bo lahko.

NJENO SPOROČILO: če želiš biti zdrav in srečen v starosti, moraš ostati aktiven.
Ali pa:
Instagram