25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Zaključek prijav za 16. Ljubljanski maraton

11. 10. 2011

Tekačice in tekači, ki bi se na 16. Ljubljanskem maratonu želeli udeležiti rekreativnega teka na 10 kilometrov, malega maratona ali maratona, imajo čas za prijavo le še do vključno ponedeljka, 10. oktobra 2011.

Enak rok velja za prijave za sobotne programe za otroke in mladino. Lumpi tek in promocijski, šolski ter srednješolski teki so sicer brezplačni, kljub temu pa je treba otroke prijaviti: za Lumpi tek morajo najmlajše prijaviti straši, medtem ko za promocijske, šolske in srednješolske teke prijavo uredijo osnovne oz. srednje šole.

Za nedeljo že skoraj 13.900 prijavljenih tekačev

Število trenutno prijavljenih tekačic in tekačev za nedeljske teke obeta nov rekord. Lani je bilo na rekreativnem teku, polmaratonu in maratonu 11.158 udeležencev, letos pa so se prijave do 9. oktobra 2011 že približale številu 13.900.

Prevzem startnih številk in sejem »Vse za tek« na Kongresnem trgu

Prenovljeni Kongresni trg bo že v dneh pred maratonom (od 20. oktobra dalje) osrednji prostor dogajanja, saj bosta tam informativni center in tekaški sejem »Vse za tek«, ki bo postregel z obilico programov, namenjenih tako tekačem kot gledalcem. Na »sejmišču« bodo v informacijsko-prijavnem šotoru udeleženci prevzeli startne številke, čipe, bone, majico Ljubljanskega maratona, naglavno ruto, tekaške nogavice in na posebnem prostoru še reklamni material sponzorjev. Od četrtka, 20., do vključno sobote, 22. oktobra, bo šotor odprt od 9. do 19. ure, v nedeljo, 23. oktobra, pa od 6.30 do 9.30.

Organizatorji pozivajo tekače iz Ljubljane in okolice, da vrečko dvignejo čim prej in se tako izognejo gneči v nedeljo, ko pridejo dvignit vrečko tekači iz ostalih delov Slovenije in tujine.

Sejem »Vse za tek« bo po vsebini namenjen teku in ponudbi za tekače. Razstavljavci bodo predstavljali, prodajali, informirali in svetovali o tekaški obutvi in oblačilih ter različnih pripomočkih, o fitnes opremi in ponudbi fitnes centrov, o prehranskih dodatkih in zdravi prehrani, o pripravah in treningu teka, o zdravstveni oskrbi in pripomočkih, o preventivi, obiskovalci si bodo lahko izmerili krvni tlak, maščobe, sladkor in dobili ponudbe organizatorjev drugih maratonov in športnih prireditev.

V zadnjih dneh dovolj počitka in pravilna prehrana

Organizator tekačem svetuje, da v zadnjih dveh tednih pred nastopom na Ljubljanskem maratonu intenzivnost treningov zmanjšajo in si spočijejo za nastop. Pazijo naj na ustrezno prehrano, sploh v zadnjih dneh pred prireditvijo je zelo pomembno, da imajo prednost ogljikovi hidrati. Hrana naj bo enostavna in takšna, ki so je vajeni. V nedeljo je treba jesti že nekaj ur pred startom, tekači na daljših razdaljah pa morajo energijske zaloge obnavljati tudi med tekmo. Takrat je treba piti tudi dovolj tekočine, zato organizator svetuje, da tekači na progi uporabljajo vse vodne in okrepčevalne postaje. Najbolj pomembno pa je, da vsak teče po svojih zmožnosti in da skrbi za svoje zdravje ter varnost sebe in drugih udeležencev.

 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri