Foto: 8. dm tek za ženske poln presenečenj in dobrodelnosti

11. 6. 2013 Promocijsko sporočilo

Osmo leto zapored so park Tivoli osvojile tekačice iz vse Slovenije.

Na 5 ozirom 10 kilometrsko tekaško avanturo se je tokrat podalo 6.500 tekačic, pridružilo pa se jim je še 3.500 otrok, ki so tekli na Oskarjevem teku.

Presenečenje za 'zelene' tekačice

Ob 20. obletnici dm drogerie markta v Sloveniji je tekačice najprej presenetil Jan Plestenjak, nato pa še helikopter, ki je na prizorišče pripeljal torto velikanko.

Jan Plestenjak na 8. dm teku za ženske

Dobrodelna nota teka

Organizatorji so 8.000 evrov predali Rehabilitacijskemu inštitutu Soča, ki bo denar namenil za novo nožno protezo tekačice, skupaj s tekačicami pa so zbrali še 6.000 evrov za operacijo dveinpolletne deklice Gaje, ki bo čez nekaj mesecev operirana v Združenih državah Amerike.

Odgovornost do okolja

Vse tekačice in njihovi navijači so bili odgovorni tudi do okolja. Na prizorišče v Park Tivoli so se pripeljali z javnimi prevoznimi sredstvi Ljubljanskega potniškega prometa in Slovenskih železnic ter s tem zmanjšali svoj ogljični odtis.

V Tivoliju so tekačice posebno pozornost namenile ločenemu zbiranju odpadkov in v sodelovanju s podjetjem Interseroh reciklirale vso odpadno embalažo.

In zmagovalka?

Zmagovalke teka so bile prav vse, ki so pretekle ciljno črto.

8. dm tek za ženske

Med njimi zagotovo tudi najstarejši tekačici Helena Žigon in Kazimira Lužnik ter slepa tekačica Sabina Dermota, ki je po teku dejala, da je bila najsrečnejša udeleženka teka: »Danes sem zagotovo najsrečnejši človek tukaj. Tri leta sem čakala na ta dan in danes sem samo uživala. Organizacija je izvrstna in vsem tekačicam, ki še razmišljajo, da bi prišle na dm tek za ženske, sporočam, da je to zagotovo tisto pravo. Komaj čakam naslednjega!«

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri