Na Teku in hoji za upanje zbrali 4500 EUR

Na Teku in hoji za upanje zbrali 4500 EUR (foto: Damjan Končar) Damjan Končar
29. 9. 2013

Včeraj se je v Parku Tivoli že desetič odvil dobrodelni dogodek Tek in hoja za upanje – dogodek, s katerim začenjamo rožnati oktober, mesec boja proti raku dojk.

Dobrodelni dogodek prireja samostojno slovensko združenje za boj proti raku dojk Europa Donna, katerega temeljni cilj je vsem ženskam v Sloveniji zagotoviti enake možnosti za zgodnje odkrivanje bolezni, takojšnje učinkovito zdravljenje in uspešno rehabilitacijo.

Z vsakoletno organizacijo Teka in hoje za upanje želijo v združenju povečali osveščenost o najpogostejšem raku pri ženskah in opozoriti, da z redno telesno aktivnostjo, primerno prehrano, vzdrževanjem telesne teže, ohranjamo in skrbimo za svoje zdravje.

V Ljubljani zbrali 4500 EUR

Teka in hoje za upanje 2013, katerega častni pokrovitelj je Ministrstvo za zdravje, se je letos v Ljubljani udeležilo 550 ljudi, sredstva v višini 4500 EUR, zbrana s prijavami, pa bodo v celoti namenjena za nakup drobne opreme za anestezijo na Onkološkem inštitutu v Ljubljani.

Tek in hoja za upanje 2013, Brigita BukovecZ Brigito Bukovec, nosilko srebrne olimpijske medalje iz Atlante, pa so že drugo leto zapored simbolično tekli tudi otroci. Z organizacijo teka za najmlajše želijo v Europa Donni javnost spomniti, da se skrb za zdrav način življenja začne že pri najmlajših.

Predsednica združenja Europa Donna Slovenija, Mojca Senčar, je ob tej priložnosti povedala: »Že 10. zapored smo organizirali Tek in hoja za upanje. Da bi povečali osveščenost o najpogostejšem raku pri ženskah, da bi povezali vse generacije v skrbi za ohranjanje zdravja, da bi v prijetnem druženju zdravih in bolnih bolniki začutili, da niso sami s svojimi skrbmi. Da bi začutili veselje življenja in vsaj za nekaj časa odgnali vsakodnevne skrbi.«

Tek in hoja za upanje še v petih  slovenskih krajih

Poleg ljubljanskega bo letos v oktobru podpisalo še pet dogodkov. Dogodek bo namreč v prihodnjih dveh tednih potekal še v slovenskih krajih – v Mariboru in Dolenjskih Toplicah že sedmič, v Zagorju ob Savi drugo leto zapored, letos prvič pa bosta tek in hoja za upanje tudi v Kopru in Novi Gorici.

Zbrana sredstva na vseh tekih bodo namenjena za ljudi in projekte, ki potrebujejo finančno pomoč.

Več na Tek in hoja za upanje 2013: 'Pomagajmo drugim, pomagajmo sebi'

Foto: Damjan Končar