Tecimo skupaj na 6. dm teku za ženske!

9. 3. 2011

Tudi letos se bomo skupaj pripravljali na že 6. dm tek za ženske, ki bo potekal 4. junija v parku Tivoli. Za vas smo pripravili program priprav in strokovnih nasvetov, da bo cilj zlahka dosegljiv. Pridružite pa se lahko tudi naši vadbeni skupini, ki bo trenirala pod vodstvom trenerke Jasne Zagrajšek. Več o dm teku za ženske tudi na www.tekzazenske.si in facebook.com/dmtekzazenske.


Vzdržljivost in vztrajnost sta v našem življenju in pri opravljanju vsakodnevnih obveznosti med najpomembnejšimi vrlinami. S tekom lahko pozitivno vplivamo na to, da zastavljene cilje dosežemo in obveznosti dobro opravimo. Poleg tega s tekom zelo uspešno vplivamo na naše počutje in zdravje.

Izboljšujemo delovanje srčno-žilnega sistema, znižujemo krvni pritisk, povečujemo pljučno kapaciteto in izgubljamo odvečno maščobo. Tek nekajkrat na teden stimulira možgane, kar vpliva tudi na boljši spomin.

Ker pa tek pomeni stres za organizem, zahteva ustrezen in sistematičen pristop, brez pretiravanja in prehitevanja. Če bomo upoštevali vse tekaške zakonitosti, smo lahko prepričani, da nam bo tek v veselje in zadovoljstvo.

Tek nas povezuje! Pripravljajmo se skupaj! Začnemo že aprila!

Čeprav je tek individualna športna panoga, to še ne pomeni, da ni družabna. Zato združimo prijetno s koristnim in trenirajmo skupaj! 

Tudi letos bodo v Ljubljani, Mariboru, Celju in Kranju potekale brezplačne tekaške priprave pod vodstvom izkušenih inštruktorjev. Na priprave se vam ni potrebno posebej prijaviti. Vse, ki boste sodelovale na brezplačnih pripravah, pa boste še dodatno nagrajene!

Dobile se bomo vsak četrtek ob 17.30 uri v Ljubljani, Mariboru, Celju in Kranju. Z vami bodo osebni trenerji in slovenski športniki, nekaj presenečenj pa bodo pripravili tudi sponzorji.

Novost: pripravljalna skupina pod vodstvom osebne trenerke Jasne Zagrajšek

V povezovalnem tekaškem duhu smo se odločili sestaviti pripravljalno skupino desetih žensk s kar se da različnimi življenjskimi zgodbami, ki se bo na letošnji Tek za ženske pripravljala pod vodstvom naše trenerke in odlične tekačice Jasne Zagrajšek (mimogrede, Jasna si je na 5. dm teku v svoji kategoriji pritekla zmago). Izbranke bodo trenirale ob petkih v Ljubljani, vse bodo prejele brezplačno štartnino, zagotovo pa jih čaka še kakšno presenečenje.   

Če se želite uvrstiti v našo pripravljalno skupino, pošljite svoje podatke (ime in priimek, naslov, telefonsko številko, starost, višino in težo, poklic, podatek o tem, kako intenzivno (koliko krat + koliko časa) tečete na teden in koliko km boste pretekle na 6. dm teku na internet@adriamedia.si. Skupina, ki jo bomo medijsko spremljali tako na našem portalu kot tudi na spletni strani dm Teka za ženske, bo izbrala Jasna.

Prijavite se na brezplačni e-program priprav

Odločilno pri vsakem tekaču je, da si zastavi konkreten, a ne preveč visok cilj. Na spletnem portalu za aktivno življenje www.aktivni.si smo v okviru akcije Tečemo skupaj in v sodelovanju z dm tudi letos za vas pripravili brezplačni e-program priprav na 6. dm tek za ženske na 5 km in 10 km.

Kako do programov?

Pripravam na tek se lahko pridružite na naši posebni spletni strani tecemo.aktivna.si, kjer bomo redno objavljali novice in nasvete v zvezi s tekom.

Vse vsebine lahko prejemate tudi v svoj predal elektronske pošte. S prijavo na naš elektronski časopis boste vsak teden na svoj naslov prejeli tedenski paket navodil in nasvetov, kako trenirati. Prijavite se na povezavi tecemo.aktivna.si/ezin.

Vabljeni, skupaj nam bo zagotovo uspelo!