Tek in hoja za upanje: "Zaveži za življenje"

20. 9. 2011

Slovensko združenje za boj proti raku dojk Europa Donna tudi letos v septembru in oktobru pripravlja številne aktivnosti za ozaveščanje o pomembnosti preventivnih ukrepov za zmanjšanje števila obolelih za rakom dojk, hkrati pa s svojim delovanjem izboljšuje kakovost njihovega življenja.

Europa Donna tudi letos organizira Tek in hojo za upanje pod sloganom "Zaveži za življenje".

Tradicionalno športno druženje predstavlja uvodni dogodek v rožnati oktober, svetovni mesec boja proti raku dojk. V Ljubljani se v soboto, 24. 9. 2011, ob 9. uri začnemo zbirati pred Halo Tivoli, tek in hoja pa se prične ob 11. uri.

V Mariboru pa se eno soboto kasneje, 1. 10. 2011, prav tako zberemo ob 9. uri, pred ŠD Centrom, s tekom in hojo pa pričnemo ob 11. uri. Oba športno dobrodelna dogodka se bosta zaključila z zabavnim programom.

V Ljubljani nam bosta zapela Nuška Drašček in Gušti, zaplesali bodo plesalci plesne skupine pod vodstvom Nike Kljun Plesne šole Bolero, nasmejali se bomo z Lucijo Ćirović, vse skupaj pa bo povezovala Petra Skrivarnik.

V četrtek, 13. oktobra bomo hodili 2, oziroma 5 km tudi v Dolenjskih Toplicah. Tradicionalno zbirno mesto bo ob 14.30 uri pred Zdraviliščem Krka. Z udeležbo na teku ali hoji in s plačilom štartnine, ki znaša 10 evrov v Ljubljani in 5 evrov v Mariboru, boste podprli prizadevanja Europe Donne in letos prispevali v sklad, s katerim želimo pomagati bolnicam z rakom dojk, ki so se znašle v težki finančni situaciji, ki nujno potrebujejo zdravstveno pomoč, ki je ZZZS ne krije (zdravljenje limfedema, psihična podpora itd.). Prav tako bomo pomagali bolnicam, ki so ostale brez dela in jih je hkrati prizadela še bolezen.

15. oktober, Evropski dan zdravih dojk, bo Europa Donna obeležila z dogodkom na Prešernovem trgu v Ljubljani, kjer se bodo zbrale članice in podporniki združenja Europa Donna. Mimoidoči jih bodo lahko spoznali, jih vprašali za nasvet ali z njimi samo poklepetali. Dopoldansko druženje bomo zaključili s skupno vadbo GYROKINESIS® in Iyengar joge - vadba za krepitev imunskega sistema FOR PINK. Več o informacij o vadbe je na voljo na povezavi www.europadonna-zdruzenje.si/kdo_smo/koledar_dogodkov/dogodek?aid=75.

V sodelovanju s partnerjem Europe Donne podjetjem Roche smo zasnovali literarni spletni natečaj Rožnata dlan v želji vzpodbuditi k razmišljanju o ženskah, ki zbolijo in sicer o  njihovi intimi, čustvih, bolečini, žalosti ter seveda sreči in veselju. V Rožnato dlan želimo ujeti besede in verze, ki bodo odsevali življenje v vsej raznolikosti.

Natečaj je priložnost za vse, ki želijo svoje misli in občutja preliti v verze ali kratko prozo. Več o spletnem natečaju si preberite na www.europadonna.si/natecaj2011. Izbrane pesmi bomo predstavili v rožnati knjižici, ki bo skupaj z napotki za zdravje dojk ter informacijami o bolezni naš skupni prispevek k boljši ozaveščenosti  žensk in celotne družbe.