Recept za slastne veganske kokosove kroglice s čokolado iz samo 4 sestavin

Te preproste sladice ne boste rabili peči, pripravljena pa bo v trenutku. Se je boste lotili še danes? 😉

Recept za slastne veganske kokosove kroglice s čokolado iz samo 4 sestavin (foto: Profimedia) Profimedia

S to sladico boste navdušili vse goste, tudi tiste, ki se prehranjujejo izključno vegansko. Kot boste videli, za pripravo ne potrebujete posebnih kuharskih spretnosti, sestavine pa verjetno že imate doma. 

Kroglice vas bodo mogoče spomnile na priljubljeno čokoladico, ki jo dobite v trgovini, vendar bomo danes pripravili bolj zdravo različico. Če jo boste jedli v zmernih količinah, ne bo škodovala ne vašim kilogramom, ne zdravju. 

Ko zdrava prehrana dobi barvo in okus!

Tudi pri Boom Box ovsenih izdelkih ne rabite imeti slabe vesti. Ko postane vaš vsakdanji spremljevalec, zdravje dobi dober okus in privlačen vonj. Z nutricionisti so razvili točno to, kar potrebujete, na način, da v tem tudi uživate. 

Kakšni so Boom Box izdelki
  • oves kot temelj
  • slastno in brez dodanih sladkorjev
  • popolnoma na rastlinski osnovi (veganski)

Gremo k receptu za kokosove kroglice s čokolado

Pripravite 4 glavne sestavine: 
  • 160 g sesekljanega kokosa
  • 240 ml Boom Box ovsenega napitka po vaši izbiri
  • 1 žlica agavinega sirupa
  • 2 čajni žlici vanilijevega ekstrakta

Iz tega boste naredili kroglice, za preliv pa uporabite 100 g temne (veganske) čokolade in nekaj kokosa. Lahko dodate tudi nasekljane oreščke. 

Vse 4 sestavine za kroglice dajte v mešalnik in mešajte, da dobite gladko maso. Dajte jo v večjo posodo, prekrijte s folijo in postavite za 1 uro v hladilnik. 

Maso vzemite s hladilnika in s pomočjo žlice oblikujte kroglice. Potem segrejte čokolado in kroglice povaljajte v kokosu, nato še v čokoladi in oreščkih (če jih boste dodali). Polagajte jih na krožnik, obložen s peki papirjem in shranite v hladilnik. Tam jih tudi hranite, če ne boste pojedli vseh, a z gotovostjo lahko rečemo, da si jih bodo gostje radi privoščili. 

Dober tek!