Te situacije bodo razumeli le vegani (se strinjate?)

Ste se kot vegan znašli v kateri od spodnjih situacij? Morda so vas nasmejale, ali vam je  bilo neprijetno ... Vsekakor pa jih razumete le, če ste vegani. 

Te situacije bodo razumeli le vegani (se strinjate?) (foto: Profimedia) Profimedia

Biti vegan včasih ni najbolj preprosto, saj mnogo ljudi ne razume takšnega načina življenja. In nemalokrat se zapletejo v situacije, ki so lahko zabavne ali pa povzročijo nekaj nelagodja. Vam je katera od njih znana?

Te situacije bodo razumeli le vegani: 
  • Ko vas nekdo predstavi kot vegana, ostali sklepajo, da želite izstopati in usmeriti pozornost nase. Ne, to ni vaš poklic in ne želite se predstavljati tako. Vaša hrana je malce drugačna, pa kaj potem?

  • Ljudje vas konstantno sprašujejo, če vas je že minila "tista veganska dieta". Veganstvo ni dieta, pač pa način življenja in prehranjevanja. Kdaj bodo razumeli? 

  • Nekdo skuša z vami najti povezavo in celo pravi, da razume vaš način prehranjevanja, ker je bil enkrat za en teden vegeterijanec. No, to ni ravno ista stvar ...

  • Ljudje so vas nehali vabiti na kosila, ker jim je neprijetno ob vas jesti meso (čeprav nikoli niste komentirali njihovih prehranskih navad). Vam pa je prijetno sedeti v restavraciji, klepetati in jesti svoj veganski obrok.

  • Vsi kar naenkrat postanejo licencirani nutricionisti, ko omenite, da se prehranjujete vegansko. Naštevajo hranila in vas zaslišujejo, iz katerih živil dobite to in ono. Vse to kljub temu, da niso prebrali niti enega članka, kaj šele knjige ... Boom Box ovseni izdelki pa so izdelani skupaj z nutricionisti in z mislijo na to, da z majhnimi koraki z uravnoteženo prehrano na osnovi ovsa začnemo uvajati zdrave spremembe.

  • Ste dobili kakšen užaljen pogled vaših sorodnikov ali prijateljev, ko so vam ponudili sladico, ki so jo pekli ure in ure ter vsebuje mlečne izdelke? Ko pojasnite, da ne boste niti enega kosa, gostitelj verjetno ni navdušen (čeprav ve, da ste že dolgo vegani). 

  • Okrog vegeterijanstva in veganstva vedno vlada zmeda in nekako se znajdete v takšni situaciji: "Pridi, posebej zate sem pripravil vegeterijanske jedi." Odlično, vendar jih kot vegani še vedno ne morete jesti ... Se torej trudite razlagati ali se le prijazno nasmehnete?

  • Ljudje poskušajo zagovarjati svoj način prehranjevanja, ker je drugačen od vašega in ker uživajo v mesnih jedeh. Čeprav niste dali nobenega komentarja ali se obregnili ob njihov obrok. 

  • Ko KONČNO najdete restavracijo, ki ponuja več kot en veganski obrok. Zmaga! Tu boste zagotovo redna stranka. Ko se vam bo hrana zdela dolgočasna, preizkusite še Boom Box ovsene izdelke! Izdelki Boom Box so 100 % zasnovani na rastlinskih sestavinah, med katerimi je glavni junak oves. 

  • Tista sreča, ki vas oblije, ko so vsi navdušeni nad vašo vegansko sladico. Ne, veganstvo ni le solata in korenje. Če si vzamete čas, lahko pričarate precej okusne in raznolike obroke.