Ko narediš nekaj zase, dobiš toliko energije ... izplača se

Ko narediš nekaj zase, dobiš toliko energije ... izplača se (foto: Danijel Čančarević) Danijel Čančarević
26. 5. 2016

Dekleti, ki v okviru 60-dnevnega Lidlovega izziva z osebno trenerko Hano Verdev: Vitalni v poletje dva meseca trenirata pod vodstvom trenerke, sta tokrat z nami podelili nekaj nasvetov.

Kaj vam svetujeta dekleti?

Urška N., 33 let:

"Vzemite si čas zase!"

Sama sem dolgo mislila, da nimam več časa zase, je pa vse samo v organizaciji. Treba si je samo znati preurediti prioritete in čas. Zvečer, ko grejo otroci spat, vzamem torbo in grem v fitnes ali pa telovadim doma. Včasih sem samo padla na kavč, zdaj pa padem na kavč – po treningu. Pride tudi dan, ko enostavno ne moreš nič. Ampak ti dnevi so zdaj bolj izjema kot pravilo. Ko narediš nekaj zase, dobiš toliko energije, da se izplača.

Za vse, ki bi si želeli pridružiti izzivu, lahko to še vedno storite na spletni strani www.aktivni.si/vitalni-v-poletje. Na voljo imate video vadnico, ki vam omogoča, da redno vadite skupaj s Hano, in uporabne nasvete.

»Zapisujte si, kaj pojeste v enem dnevu.«

Še vedno si zapisujem, kar pojem, to je odličen sistem, da vidiš, koliko in kaj poješ v enem dnevu. Pa tudi motivira me, da jem bolj raznoliko.

Andreja J., 31 let:

»Raztezne vaje te zjutraj zbudijo, zvečer pa pomagajo, da lepo zaspiš!«

V želji po lepši drži so mi raztezne vaje postale že prava navada, delam jih vsak dan zjutraj, ko vstanem in zvečer, ker se po njih res dobro počutim. Ko ti enkrat postanejo rutina, enostavno moraš to narediti, kot da bi si umil zobe.

»Pripravite si smoothie!«

Moj najljubši recept za osvežilni smoothie je: ananas, banana, limona ali limeta in voda.

Pripravila: Ana Vehovar, foto: Danijel Čančarević