Vztrajajmo skupaj!
Življenje je nenehno zasledovanje ciljev. S pomočjo dobre volje, truda in vztrajnosti bomo manjše in večje cilje dosegli navkljub vsem oviram. Pridruži se vseslovenskemu gibanju #vztrajam, kajti skupaj smo močnejši!

PRIHODNOST STE VI! SKB, partner projekta #vztrajam

Tek je zakon. Zmigaj se s kavča in pojdi z nami na tek!

Pridruži se

Postani naš #vztrajam ambasador ter spremljaj zgodbe ostalih!

PREDSTAVI SE
anja_mikek

Foto: Osebni arhiv

Bodoča mamica Anja Mikek kljub visoki nosečnosti in nasprotovanju drugih vztraja v različnih športnih aktivnostih.

Anja Mikek vztraja kljub temu, da je danes že v 8. mesecu nosečnosti.

"V zadnjih letih sem v svoje življenje vpeljala gibanje, bolj zdravo prehrano in različne športne aktivnosti, za katere je včasih potrebna kar dobra mera vztrajnosti. Na začetku je težko, ko še ni kondicije, če pa vztrajaš, si nagrajen z vedno večjo kondicijo in vedno bolj lahko širiš svoje cilje in aktivnosti. Vztrajam tudi danes, ko sem v 8.mesecu nosečnosti, pa čeprav me večina ljudi okrog mene ne razume in mi nasprotuje, vendar se splača, trud je poplačan z boljšim počutjem in zadovoljstvom."

Vztrajanje se ji pri športu poplača "predvsem z zadovoljstvom, da nekaj, kar še leta nazaj nisem zmogla, danes zmorem. In seveda z odličnim počutjem."

Naučila se je, da se iz danes na jutri nič spremeni, ampak da se splača biti vztrajen.

"Lepo pa je, da imaš pri tem dobro vzpodbudo s strani partnerja, prijateljev, znancev in dobro postavljen cilj, kaj si želiš."

Kljub vztrajnosti, pa ji je včasih težko. Svojo izkušnjo opiše tako:

"Spomnim se enega trenutka lani, ko sem skozi leto veliko kolesarila, septembra pa sem se odločila za vzpon na Vršič in ko sem zaradi strmine ovinek ali dva pred koncem skoraj obupala, me je fant dobro spodbudil in vztrajnost se je hitro povrnila in zadovoljstvo ob osvojenem Vršiču je bilo nepopisno."

"Tudi danes, ko sem noseča, je včasih težko, včasih se ti ne ljubi, včasih ne zmoreš, vendar vztrajam po najboljših močeh, sem aktivna in upam, da bo tako tudi do konca in da bo to otroku dobra in lepa popotnica za življenje."

Ko bi najraje obupala, pravi: "včasih je res težko, ne samo pri športu, tudi v življenju. Takrat je treba vztrajati, mogoče ne isti dan, lahko tudi naslednji, prespati stvari in dogodke in dobro razmisliti o njih."

Za vse bralce pa ima odličen nasvet:

»Nekje je treba začeti in vsak začetek je težak. Tudi moj je bil. Včasih nisem mogla preleteti niti enega kilometra, se ne povzpeti na kak večji hrib ali prekolesariti zahtevnejših klancev... z vztrajnostjo sem danes že bližje in predvsem, kar mi je najpomembnejše, da sem začela ob tem uživati, saj se obup, neuspeh in težavnost na začetku kar hitro ob vztrajanju spremenijo v veselje, zadovoljstvo in uživancijo pri tem, kar počnemo. Zato ne prenehat na začetku, ko ne gre... ker takrat se najboljše šele oblikuje in prihaja na pot."

Anjo lahko spremljate na njenem Facebook in Instagram profilu.

#vztrajam ambasadorji 29. junij 2017

Prijavi se na e-novice!

Enkrat tedensko v svoj e-nabiralnik prejmi zgodbe navdiha, motivacijske nasvete in najboljše #vztrajam objave minulega tedna.