Vztrajajmo skupaj!
Življenje je nenehno zasledovanje ciljev. S pomočjo dobre volje, truda in vztrajnosti bomo manjše in večje cilje dosegli navkljub vsem oviram. Pridruži se vseslovenskemu gibanju #vztrajam, kajti skupaj smo močnejši!

PRIHODNOST STE VI! SKB, partner projekta #vztrajam

Tek je zakon. Zmigaj se s kavča in pojdi z nami na tek!

Pridruži se

Postani naš #vztrajam ambasador ter spremljaj zgodbe ostalih!

PREDSTAVI SE
barbara-kvas

Foto: Barbara Kvas

Gurmanka in obračalka besed. Že nekaj let svoje gurmansko navdušenje deli na enem najbolj branih slovenskih kuharskih blogov Sit Fit.

Barbara Kvas je diplomirana politologinja in strokovnjakinja za blagovne znamke ter vsebinski marketing. Vse življenje je ljubiteljica dobre hrane. Goreče išče informacije, podatke, nasvete in mnenja o vsem, kar se tiče hrane. Lahko bi ji rekli, da je firbčna gurmanka. Blizu ji je predvsem dobra hrana, ki je povrhu še zdrava, enostavna za pripravo in zanimiva po okusu.

Pred leti je svoje profesionalno znanje in ljubezen do kulinarike združila na enem mestu. Vse svoje kulinarično znanje, ki ga ves čas tudi nadgrajuje, predstvlja na enem najbolj branih slovenskih kulinaričnih blogov Sit Fit.

Poleg vsega, kar je povezano s hrano, obožuje mir, dobre knjige, psihološke filme ter dinamično glasbo. Vse, kar počne, je prežeto z vztrajnostjo. Pravi, da predvsem vztraja z življenjem - vsak dan, z vsako odločitvijo, odnosom in dejanjem, s tem pa se premika naprej.

"Ko smo majhni, nam tega nihče ne pove, ampak življenje je borba. Včasih prijetna, včasih neprijetna. Če želimo živeti, se moramo boriti. In vztrajati," poudari Barbara.

Zelo dobro ve, kaj govori. Ob prvi redni službi, ko se je število presedečih ur za računalnikom potrojilo, se je zredila. Po prvem poskusu ločevalne diete je shujšala, a se potem spet zredila. Ločevalne diete, ki ji je zaradi principa "jej vse, a zmerno" ustrezala, se je ponovno lotila, a tokrat s premislekom. Začela je ustvarjati bolj zanimive, raznolike in slastne recepte po principu ločevanja in se začela več gibati. Shujšala je in svojo novo težo v veliki meri obdržala. Ker je vztrajala in spremenila svoje življenjske navade.

Čeprav je bilo na začetku nenavadno in težko, je vztrajala. Združila je zdravo in zelo raznoliko prehrano ter gibanje. Čeprav se je takega sloga že navadila in je del nje, ji vsak dam pomeni nov izziv. Vztrajati je treba vsak dan.

Trud se vedno izplača

Pomembno se ji zdi, da vztrajamo pri vsem, kar počnemo - tako pri delu kot pri majhnih, vsakdanjih stvareh. Nikoli ne smemo popustiti. Izkušnje so jo naučile, da se trud vedno izplača - morda ne takoj, a prej ali slej se nam obrestuje, saj nikoli ne vemo, kaj nas čaka za ovinkom. "Vsak trud, vsak vložen atom energije pripomore k boljšemu počutju, boljši fotografiji (za na blog), boljšemu odnosu," pove Barbara. Če se borimo in vztrajamo, pridejo tudi dobre stvari. Najpomembneje pa je, da smo zadovoljni in pomirjeni sami s seboj. Sebe najbolj nagradimo tako, da se zavedamo, da smo sami dosegli napredek in zato smo najbolj zaslužni za mesto v življenju, ki ga trenutno zasedamo.

Nujno je izraziti žalost

Seveda pa se zgodijo tudi negativne izkušnje in slabi trenutki, a jih ne smemo tlačiti in se pretvarjati, da jih ni. Barbara si dovoli izraziti žalost zaradi slabih stvari, a nikoli ne obupa, saj je prepričana, da moramo vedno iti naprej. Ko s pomočjo vztrajnosti najde svojo pot iz brezna, premisli o tem, kako je sama vplivala na razvoj in nastanek negativnih stvari, saj se ravno s pomočjo takih življenjskih lekcij nauči največ - o sebi, svetu, o ljudeh okrog nas. "Druge možnosti preprosto ni," še doda.

Vsaka vztrajnostna izkušnja prinese nekaj novega

Barbara z dejanji stoji za svojimi besedami. Uživa v življenju, fotografira, piše, ustvarja. Njeno vodilo - hkrati pa tudi nasvet - se glasi: "Če želimo živeti, potem se moramo boriti." Poudari, da preprosto moramo vztrajati, saj nikoli ne vemo, kdaj bo v naša življenja prišla dobra in pozitivna izkušnja. Zato je pomembno, da ostanemo na sončni strani in izluščimo nauke iz negativnih dogodkov. Ti nam bodo seveda še prišli na pot, a izkušnja bo vedno drugačna. Moramo jo predelati, se naučiti in preprosto - še naprej vztrajati.

#vztrajam ambasadorji 18. maj 2017

Prijavi se na e-novice!

Enkrat tedensko v svoj e-nabiralnik prejmi zgodbe navdiha, motivacijske nasvete in najboljše #vztrajam objave minulega tedna.