Vztrajajmo skupaj!
Življenje je nenehno zasledovanje ciljev. S pomočjo dobre volje, truda in vztrajnosti bomo manjše in večje cilje dosegli navkljub vsem oviram. Pridruži se vseslovenskemu gibanju #vztrajam, kajti skupaj smo močnejši!

PRIHODNOST STE VI! SKB, partner projekta #vztrajam

Tek je zakon. Zmigaj se s kavča in pojdi z nami na tek!

Pridruži se

Postani naš #vztrajam ambasador ter spremljaj zgodbe ostalih!

PREDSTAVI SE
mojca6

V marcu predstavljamo Mojco, ki večino svojega prostega časa namenja prostovoljstvu. Aktivna je tudi v trenutni pandemični koronavirus krizi, saj je najprej na meji merila temperaturo, te dni pa posameznikom in družinam dostavlja nujne življenjske potrebščine, do katerih zaradi ogroženosti ali okuženosti nimajo dostopa.

Zaradi trenutne samoizolacije vseh nas tokratne predstavitve nismo naredili v obliki video prispevka, smo pa z Mojco govorili po telefonu. Zaupala nam je, da je nominacije in vseh res množičnih glasov resnično vesela, spravili smo jo močno v zadrego.

Da je bila nominirana, resnično ni nobeno presenečenje. Mojca je čudovit človek. Večino svojega prostega časa nameni pomoči potrebnim, za kar se zahvaljuje predvsem članom svoje družine, ki vedo, da ji prostovoljstvo vzame velik del "njihovega" časa, a Mojca drugače ne more živeti. Je enostavno dober človek.

Mojca je nadvse aktivna. Je predstavnica Krajevne organizacije Rdečega križa Notranje Gorice, kjer se bori za materialno in finančno pomoč posameznikom in družinam v stiski, organizira pa tudi posebne akcije zbiranje potrebne pomoči (v času begunske krize, v primeru požarov, izklopov elektrike …). Kot vodja Ekipe prve pomoči Občine Brezovica skupaj z ekipo usposablja občane za nudenje prve pomoči in temeljnih postopkov oživljanja z uporabo AED. In ker ji to še vedno ni dovolj, se redno udeležuje krvodajalskih akcij, na katere je privabila že mnoge, nudi psihosocialno pomoč po nesrečah in še več in več.

Na začetku trenutne pandemije koronavirusa je med drugim v okviru ekipe prve pomoči izvajala meritve telesne temperature osebam, ki so želeli vstopiti v Slovenijo na mejnem prehodu Fernetiči, te dni pa posameznikom in družinam dostavlja nujne življenjske potrebščine, do katerih zaradi ogroženosti ali okuženosti nimajo dostopa.

Glede na prebrano bi bili lahko prepričani, da je sočutna Mojca nadvse vztrajna. A pravi, da vedno ni tako. Tudi ona se občasno sooča z obupom in tudi ona se občasno sprašuje, če ima njeno delo smisel ali pa je to le metanje energije v črno luknjo. Takrat ji svet vedno na pot prinese osebe, ki jo "brcnejo v rit" in ji dajo nov zagon. Nadvse je hvaležna svoji družini, njena največja pomočnica pa je prijateljica Barbara Krajnc, s katero se praktično vseh podvigov lotevata skupaj.

Mojca pa je tudi umetniška duša. V okviru Zavoda Creatus je decembra 2019 izdala svojo zbirko poezij, ki je nastala na podlagi dolgoletnih izkušenj dela z ljudmi in je namenjena osebam, ki se znajdejo na dnu (zaradi ekonomske, socialne ali duševne stiske). Zbirka je tem ljudem na voljo brezplačno.

Ob trenutni pandemiji je zaskrbljena. Presenečena je, kako ljudje tudi ob tako resnih zadevah, kot je igra življenja in smrti, naokoli raje trosijo polresnice, napihujejo resnico ali jo "prilagajajo" svojim interesom, kot da bi svojo energijo usmerili v reševanje situacije po svojih najboljših močeh - četudi je to le sedenje doma na kavču.

Da bo pandemije kmalu konec in da bomo iz nje odšli s čim manj posledicami, si tako kot Mojca, želimo tudi mi. Želimo ji, da bi čim manjkrat obupavala in da bi še velikokrat (čeprav bi raje, da tega ne bi bilo potrebno) priskočila na pomoč pomoči potrebnim. Čeprav včasih obupuje, ker ne razume, kako se ljudje še vedno ne zavedamo, da smo vsi del istega sveta, da smo soodvisni in da vsako naše dejanje vpliva na svet okoli nas. Zato Mojca, vidimo te, podpiramo te in zahvaljujemo se ti. Res si pravi Človek.

Spremljaj jo na:

https://www.facebook.com/mojcapd
https://www.instagram.com/pristavecdogic

Aktivne posameznike, ki se v svojem življenju soočajo s takšnimi in drugačnimi izzivi, spremljaj na naših Vztrajam kanalih. Svoje vsakodnevne podvige pa objavljaj tudi ti! Objavi jih na svojih družabnih omrežjih in jih označi z #vztrajam. Vsak teden izberemo najboljših pet, vsak mesec pa avtorje najboljših petih nagradimo. Se splača!

#vztrajam ime meseca 25. marec 2020

Prijavi se na e-novice!

Enkrat tedensko v svoj e-nabiralnik prejmi zgodbe navdiha, motivacijske nasvete in najboljše #vztrajam objave minulega tedna.