Vztrajajmo skupaj!
Življenje je nenehno zasledovanje ciljev. S pomočjo dobre volje, truda in vztrajnosti bomo manjše in večje cilje dosegli navkljub vsem oviram. Pridruži se vseslovenskemu gibanju #vztrajam, kajti skupaj smo močnejši!

PRIHODNOST STE VI! SKB, partner projekta #vztrajam

Tek je zakon. Zmigaj se s kavča in pojdi z nami na tek!

Pridruži se

Postani naš #vztrajam ambasador ter spremljaj zgodbe ostalih!

PREDSTAVI SE
kri

Foto: Profimedia

Si že krvodajalec/ka? Ti nič ne preprečuje (zdravje, teža), da bi bil/a? Potem pojdi darovati kri. Zaloge krvi po aktualnih podatkih (www.daruj-kri.si) sicer niso kritične, a krvi ni nikoli preveč. Dnevno naj bi za zadostno zalogo krvi potrebovali vsaj 400 krvodajalcev. Po zadnjih podatkih je najmanj zalog krvi tipa A+, ravno ta tip krvi pa je najbolj razširjen.

Danes gremo darovat kri!

Kdo sploh lahko daruje?

Darujejo lahko moški in ženske med 18. in 65. letom starosti, minimalne teže 50 kilogramov in dobrega zdravja.

Kje lahko darujemo?

Darujemo lahko na Zavodu za transfuzijsko medicino na Šlajmerjevi 6 v Ljubljani, ves čas pa so organizirane krvodajalske akcije po vsej Sloveniji. Seznam do konca leta si poglej na spletnem mestu www.daruj-kri.si!

Kako odvzem krvi poteka?

Po prijavi, izpolnitvi vprašalnika, odvzemu manjšega vzorca in meritvi krvnega pritiska se odloči, ali je kandidat primeren za odvzem. Po odvzemu, ki ponavadi traja manj kot 10 minut, dobiš manjšo malico in sok/čaj/kavo in izredno koristno in družbi prijazno delo je opravljeno.

Več informacij si preberi na www.daruj-kri.si.

Če se odločiš, najlepša hvala od vseh. Kajti nikoli ne vemo, kdaj jo bomo potrebovali prav mi.

KOLEDAR: Če tole narediš danes, v koledar vpiši KRI.

#vztrajam motiviramo 7. december 2018

Prijavi se na e-novice!

Enkrat tedensko v svoj e-nabiralnik prejmi zgodbe navdiha, motivacijske nasvete in najboljše #vztrajam objave minulega tedna.