"Nočem, da bi bil bivši še kdaj v mojem življenju, zato pred njim skrivam nekaj, kar ima pravico vedeti" (neprijetna dilema)

30. 9. 2023
Deli
"Nočem, da bi bil bivši še kdaj v mojem življenju, zato pred njim skrivam nekaj, kar ima pravico vedeti" (neprijetna dilema) (foto: Profimedia)
Profimedia

Življenje je večkrat polno presenečenj. Četudi se v romantičnem razmerju ne obnese in se par razide, včasih ostanejo posledice, ki jih ni moč kar prekiniti, kot se prekine partnerski odnos.

V zanimivi situaciji se je znašla 34. letna bralka spletnega portala The sun, ki je na svetovalko naslovila svojo osebno stisko, ki se tiče njenega razhoda z leto starejšim bivšim partnerjem, s katerim sta bila tri leta. Toda le nekaj tednov po razhodu je sledilo presenečenje, ki ji ne da spati.

Bivšega nočem več v svojem življenju, toda z njim sem noseča.

Na portalu je zapisala: »Le nekaj tednov po razhodu z bivšim sem odkrila, da sem noseča. Ker me je prevaral, ga nočem več v svojem življenju, toda ali mu moram povedati o tem otroku?

Veliko časa sem potrebovala, da sem mu zaupala, saj me je prejšnji partner, s katerim sem bila 11 let, strašno razočaral.

Soočila sem ga s tem, da iščem le nekaj resnega in on me je na vsak način želel dobiti. Obnašal se je pozorno in kavalirsko, toda očitno se je ves čas pretvarjal. Čez čas sem odkrila, da je uporabnik spletnih strani za zmenke in da se pogovarja z drugimi ženskami. Verjetno se je z njimi tudi spoznal, čeprav nimam nobenega dokaza.

Nisva živela skupaj, toda večino noči preživela v mojem stanovanju. Po razhodu se je odselil in sedaj je že v drugem razmerju. Blokirala sem ga in izbrisala iz vseh svojih družbenih omrežij, toda bega me, če mu naj povem za nosečnost.«

Svetovalka odgovarja: Zakon ne zahteva, da bivšemu poveš, da si noseča.

»Če pa se odločiš, da boš imela njegovega otroka, je dolžan svojega otroka vsaj finančno podpirati. Če meniš, da boš zmogla biti samohranilka in ne potrebuješ njegove finančne podpore, mu lahko vse skupaj zamolčiš, toda morda bi želel biti oče svojemu otroku.«  

Kakšno pa je vaše mnenje? Si bivši, kljub varanju zasluži vedeti, da bo postal oče? 

Preverite tudi Aktivni podkast:

V epizodi Aktivni podkasta je v naši družbi dr. Ana Debevc Prašnikar, specialistka interne medicine, ki že vrsto let raziskuje načine, s katerim lahko podaljšamo mladostno delovanje našega telesa.

Prisluhnite mu tukaj: