"Imam skrivno razmerje s stricem, moja mama pa ne ve ničesar o tem. Kako naj ji povem?" (Osebna zgodba)

23. 9. 2023
Deli
"Imam skrivno razmerje s stricem, moja mama pa ne ve ničesar o tem. Kako naj ji povem?" (Osebna zgodba) (foto: Profimedia)
Profimedia

Ljubezen je moč najti povsod. Tudi na nenavadnih krajih in v zanimivih okoliščinah.

Temu lahko potrdi tudi bralka spletnega portala Metro, ki se je zaljubila v maminega »brata«, s katerim mama sicer ni v biološkem sorodstvu, saj je posvojenec, toda z njim je odraščala kot s stricem. Svoje razmerje želita obelodaniti, vendar sta se znašla pred dilemo, ali to resnično storiti.

Skrivno razmerje pred razkritjem

»Zadnjih 18 mesecev imam skrivno razmerje s svojim stricem, kar se sliši grozno, vendar v resnici ni moj stric, saj z mojo mamo nimata skupnih staršev, ker sta bila posvojenca, tako, da z mano ni v krvnem sorodstvu.

Težava je v tem, da sta z mamo odraščala skupaj že od otroštva in se imata za prava brata in sestro. Čeprav ga poznam že vse življenje, sva se romantično zapletla pri mojih 19 letih.

On je 20 let starejši od mene in je bil že dvakrat poročen.

Z vsako ženo ima dva otroka in zavedam sem, da ni idealen partner. Vendar vedno pravi, da so njegovi zakoni propadli zato, ker ni našel prave ženske. V meni naj bi našel pravo.

Kljub starostni razliki imava veliko skupnega in najino razmerje se zdi fantastično, čemur je razlog tudi ta, da sem jaz za svoja leta precej zrela, on pa mladostnega mišljenja. Mislim, da ne delam nič narobe, vendar se bojim, da bo to razrahljalo vezi med mano in mamo, ter uničilo odnos. Kako naj ji to povem?«

Odgovor strokovnjakinje:

Dr. Hari Rudkin, strokovnjakinja za družinske odnose pravi: »V tem odnosu je kar nekaj vidikov, ki kršijo norme. Starostna razlika med vama je precejšnja in ta moški je bil tvoj stric, s katerim si odraščala. Tega kljub temu, da nista v krvnem sorodstvu, ne bo enostavno obelodaniti.

Najprej je dobro, da se z njim pogovorite o prihodnosti. 

Pred tem, ne govorite nikomur o svojem razmerju z njim. Če bosta ostala skupaj, se bosta lažje soočila z odzivi, toda najprej ugotovite, če je razmerje res trdno.  

Mati naj bo prva oseba, ki bo izvedela za vajino razmerje. Ko se boste pogovarjali z njo, bodite jasni in iskreni glede svojega položaja. Vaša mama bo nedvomno šokirana, vendar verjamem bo vajin odnos preživel. Vezi med materjo in hčerko lahko preživijo tudi najhujše nevihte. Upajmo, da bo sčasoma sprejela odločitev.« 

Kaj pa bi ji svetovali vi?

Preverite tudi Aktivni podkast:

V epizodi Aktivni podkasta je v naši družbi dr. Ana Debevc Prašnikar, specialistka interne medicine, ki že vrsto let raziskuje načine, s katerim lahko podaljšamo mladostno delovanje našega telesa.

Prisluhnite mu tukaj: