OSUPLJIVO: TAKO posušite mokro majico v samo 5 minutah - in rešite svojo novoletno zabavo! (5 načinov sušenja perila, ki bodo SPREMENILI vaš način)

sušenje perila v petih minutah (foto: Profimedia) Profimedia
7. 12. 2022

Sušenje perila je lahko pozimi prava muka, če nimamo primernega prostora ali sušilnega stroja, ali pa bi se visokim stroškom elektrike zaradi sušenja perila s sušilnim strojem želeli izogniti.  Predstavljamo vam trike in nasvete, ki vam bodo pomagali rešiti problem, ko se vam mudi na službeno zabavo in se vaša najljubša obleka nikakor ne posuši. 

Zmanjšajte obremenitev pralnega stroja

Če se poskušate izogniti prepogostemu zagonu pralnega in sušilnega stroja, vas bo morda zamikalo, da poskusite v boben pralnega stroja spraviti čim več perila.Če pa v stroj stisnete preveč oblačil, so lahko na koncu cikla oblačila vlažna in bolj zmečkana – kar pomeni daljši čas sušenja in več likanja.

Razprostrite perilo

Čeprav je precej logično, pogosto pozabljamo, da je potrebno perilo čim bolj razprostreti, da se lažje in hitreje posuši. Tako se skrajša čas sušenja in hkrati prepreči razvoj plesni v prostoru. Na ta način boste tudi preprečili, da bi se vaše perilo preveč zmečkalo in ga hitreje zlikali (če bo to sploh potrebno!)

Preprečite gube

Morda mislite, da je nastavitev pralnega stroja na čim večjo hitrost ožemanja način za skrajšanje časa sušenja.To velja, če perilo daste neposredno v sušilni stroj, saj morate odstraniti čim več vode, da skrajšate čas sušenja. Če pa oblačila pustite sušiti na zraku, nekoliko zmanjšajte hitrost ožemanja, da preprečite, da bi se perilo preveč zmečkalo, sicer se bo čas sušenja skrajšal, čas likanja pa podaljšal. 

Ko vendarle morate uporabljati sušilni stroj ...

...pazite, da ga ne preobremenite. Ne bo učinkovito in lahko povzroči pritisk na motor. Poskrbite tudi, da sušite v toplem in suhem prostoru, in s tem prihranite na energiji, ki bi jo sicer porabili za ogrevanje stroja. 

Vas zanima, kako posušiti mokro perilo le v 5 minutah? Potem poglejte TO: