S TEM popularnim trikom, lahko nemudoma ugotovite, če vas partner vara

S TEM popularnim trikom, lahko nemudoma ugotovite, če vas partner vara (foto: Profimedia) Profimedia
22. 3. 2023

Biti prevaran je ena izmed težjih stvari, ki jih lahko doživite v razmerju. Vendar so afere precej pogoste. Sodeč po eni izmed raziskav bi naj kar 46 odstotkov ljudi v času razmerja imelo zraven še nekoga drugega.

Kakšna je realnost, pa je seveda težko natančno opredeliti z odstotki in številkami, saj se varanja večkrat niti ne odkrije. Toda glede razkrivanja varanja, Daniel Hentschel trdi drugače, saj je na TikToku pokazal trik s steklenico vode, za katerega je prepričan, da lahko nemudoma prikaže kako zvest je vaš partner. Pravi mu »test varanja«, ki ga pokaže steklenica vode.

Kako opraviti TikTokov »test varanja« s steklenico vode?

Cilj TikTokovega testa prevare s steklenico vode je namenjen temu, da poenostavi proces razkritja varanja, saj lahko manj kot 30 sekundah z enim samim hitrim vprašanjem ugotovite, ali je vaš partner zvest. V posnetku, ki je postal viralen, Hentschel, predlaga, da uporabite steklenico za vodo, ki »bi teoretično lahko pripadala komur koli«.

Ko se boste družili s partnerjem, se obnašajte, kot da ste pravkar našli steklenico in ga vprašajte, če je njegova

Lahko celo rečete nekaj takega: »Tukaj je tvoja plastenka«, da se bo zdelo, da mislite, da mu pripada. Kako vam bo test steklenice vode pokazal ali vas vara ali ne? Če vam partner potrdi, da je to njegova steklenica z vodo in se obnaša kot, da tudi je, je možno, da ima afero. Konec koncev, kaj pa če je steklenica pripadala osebi, s katero sta spala, pa tega točno ne ve? »Če nima česa skrivati, bo priznal, da ne ve, čigava je, ker ste mu dali občutek, da mu zaupate,« pojasnjuje Hentschel.

@danhentschel Is your partner cheating? TEST #cheating #couple #relationship ♬ original sound - Daniel Hentschel

Ali lahko res ugotovite, ali vas nekdo vara s steklenico za vodo?

Težko bi povsem prepričano trdili, da s steklenico za vodo povsem gotovo ugotovite, če vas partner vara ali ne. Obstaja namreč več razlogov, zakaj se vaš partner lahko strinja, da je steklenica njegova. Morda ni povsem pozoren. Lahko ima kar nekaj steklenic za vodo in se upravičeno ne more spomniti, katere so. Možno je tudi to, da je zmeden.

Za odgovor obstaja nešteto različnih razlag. Gre tudi za to, da je preizkušanje partnerja, ali vara, namesto da bi z njim dejansko komunicirali, nezrelo in poraja še nešteto drugih vprašanj. Poleg tega, ne glede na to, ali uporabljate TikTokov test varanja s steklenico vode ali drugo metodo, tovrstne igrice niso pravi način za kakovostno razmerje.

Tovrstno ugibanje je prav tako:

Manipulativno    

Testiranje partnerja, da bi ugotovili, ali vas vara, je manipulativno. Vključuje zavajanje partnerja in ustvarjanje situacije, ki lahko povzroči stres ali razburjenje. Zakaj bi želeli, da se nekdo, ki ga imate radi, počuti tako?

Uničuje zaupanje v zvezi

Zaupanje je temelj vsakega zdravega razmerja. S preizkušanjem partnerja mu pravzaprav sporočate, da mu ne zaupate. To lahko uniči zaupanje, ki ste si ga ustvarili in morda bo zaradi tega manj verjetno, da vam tudi on še zaupa.

V resnici ne rešuje problema

Tudi če bo vaš partner uspešno opravil vaš test, bo verjetno razburjen ali jezen, ker ste podvomili vanj. To lahko privede do zamere. S preizkušanjem partnerja ne boste rešili osnovnih težav. Če se počutite negotovo ali vas skrbi, da vas partner vara, je bolje, da svoje občutke izrazite neposredno in iskreno. 

Vir: dailymail.co.uk

Morda vas bo zanimalo tudi: