TA naravni afrodiziak lahko poveča vaše spolno poželenje. Ste že slišali zanj?

TA naravni afrodiziak lahko poveča vaše spolno poželenje. Ste že slišali zanj? (foto: Profimedia) Profimedia
22. 1. 2023

 Reishi velja za čudežno gobo, ki se uporablja že več tisoč let. Pravijo ji tudi »čarobna goba v spalnici« in je že dolgo povezana z lastnostmi afrodiziaka. 

Znano je, da Reishi med drugim pomaga pri povečanju plodnosti pri moških in ženskah ter izboljšuje splošno delovanje in zmogljivost telesa. Deluje v smeri podpore delovanja ledvic in sečil, za katere kitajska medicina navaja, da so središče spolne moči.

Ko gre za zmanjšanje spolnega nagona, je to lahko posledica številnih razlogov. Pravzaprav nivo libida pove veliko o vašem zdravju.  

Kaj vpliva na zmanjšanje libida?

Zmanjšanje spolnega nagona se lahko zgodi zaradi številnih dejavnikov, kot sta na primer povečan stres in starost. Kaj pa med drugim še vpliva na libido?

  • Nekatere zdravstvene težave, kot so debelost ali kronične bolezni, lahko prav tako vplivajo na vaš spolni nagon.
  • Hormonske spremembe, ki se zgodijo med nosečnostjo, so prav tako lahko eden od dejavnikov zmanjšane spolne želje.
  • Ko so ženske pod stresom, se v telesu proizvaja hormon, imenovan prolaktin, ki povzroči zmanjšan spolni nagon.
  • Na zmanjšanje libida vpliva tudi sprememba prehrane. Če zdravo hrano nadomestite z bolj kalorično, hitro prehrano, to vodi v zmanjšanje energije in večkrat tudi v debelost.  
Goba Reishi velja za enega izmed naravnih afrodiziakov

Obstaja veliko naravnih afrodiziakov, ki vam lahko olajšajo težave z libidom. Med drugim so to tudi maca, ginseng, čokolada, jagode, ostrige in vanilija. Temu seznamu se pridružuje tudi goba Reishi, za katero je znano, da povečuje odpornost in izboljšuje zdravje na splošno. Reishi velja tudi za močan afrodiziak, ki ima sicer grenak okus, če ga uživate kot svežo gobo, vendar je na voljo tudi v tudi v obliki kapsul ali tinkture ter prahu, da se lahko vmeša v hrano in pijačo.   

Druge koristi gob Reishi

Gobe reishi se uporabljajo že vrsto let in za različne simptome, toda potrebno jih je ustrezno uporabljati in jih ne predozirati. Pravilno jemanje gob Reishi ima številne koristi, saj lahko pomaga pri krepitvi imunskega sistema in blažiti odziv telesa na stres. Gobe Reishi so v pomoč pri različnih vnetjih, kožnih težavah, diabetesu, avtoimunskih izzivih, pri motnjah spanja in nespečnosti, pri depresiji in tesnobi ter pogostih okužbah dihal. Tudi pri uporabi tovrstnih gob, se priporoča, da se pred uporabo posvetujete s strokovnjakom ali svojim zdravnikom ter pridobite ustrezno zdravniško mnenje. 

Vir: express.co.uk