To je 6 zanimivih dejstev zaradi katerih ste sanjali, da vam izpadajo zobje

To je 6 zanimivih dejstev zaradi katerih ste sanjali, da vam izpadajo zobje (foto: Profimedia) Profimedia
19. 11. 2022

Niso neprijetne zgolj nočne more, ki se kdaj pojavijo v spanju, temveč tudi sanje o izpadanju zob.

Ne glede na to, ali ste sanjali, da so se vaši zobje drobili na koščke, ali pa ste jih izpulili, imajo sanje o zobeh različne pomene. Kakšni so? 

Skrbi vas, da boste povedali napačno stvar

Če sanjate, da ste si v roko izpljunili kup zob ali enega za drugim izpulili, je to lahko znak, da vas skrbi, da bi se spravili v zadrego, če bi »izpljunili« ali rekli napačno stvar. Razmislite o tem, če vas je strah kakšnega prihajajočega dogodka, saj je lahko razlog, da ste sanjali o izpadanju zob.  

Nesigurnost glede svojega videza

Ker je bleščeč, poln nasmeh pogosto tesno povezan s telesno privlačnostjo, je logično, da sanje o gnilih zobeh lahko kažejo na težave s samozavestjo ali razkrijejo skrito skrb, ki je ne upoštevate. Vaš nasmeh je pokazatelj, kako se lsoočate s svetom.  

Skrbi o tem kaj si drugi mislijo o vas

Tako kot sanje o izpadanju zob lahko pomenijo, da vam ni všeč, kako ste videti navzven, lahko pomenijo tudi, da vam ni všeč, kdo ste navznoter. Če se zaradi svojega videza v sanjah počutite zelo nerodno, vendar se na splošno dobro počutite, kako izgledate v budnem stanju, potem je dobro da se obrnete vase in povprašate, če se počutite nesigurno zaradi tega kakšni ste po značaju.

Straši vas misel na staranje

Zobje niso povezani le z vašim videzom v sedanjosti temveč tudi s staranjem, zato boste morda imeli te sanje, če ste razmišljali o tem, da bi se postarali. Ko se ljudje starajo, med drugim porabijo več časa in sredstev za svoje zobe.

Vznemirjajo vas težave z denarjem

Denar je način, da se ljudje počutijo varne, zato lahko njegovo pomanjkanje  vznemirja vašo podzavest. Naši zobje so zelo močan del naše telesne strukture. Počutimo se varne, ko imamo nekaj, v kar pregovorno zarijemo zobe. Če te varnosti ni in se soočate s finančnimi izzivi, se to lahko odrazi tudi v sanjah.  

Pod stresom ste zaradi zobozdravnika

Zobozdravniki so znani po tem, da pacientom zbujajo strah. Če ste se zaradi svojega nedavno počutili slabo, vas skrbi glede zdravja zob ali se bojite prihajajočega termina pri zobozdravniku, se lahko tudi tovrstne skrbi pojavijo kot sanje o zobeh.   

Preberite tudi: Kateri čaji so najboljši za ledvice?