Zakaj se Meghan Markle ni odpravila na Škotsko, da bi bila ob kraljici?

Zakaj se Meghan Markle ni odpravila na Škotsko, da bi bila ob kraljici? (foto: Profimedia) Profimedia
9. 9. 2022

Ko se je kraljičino stanje poslabšalo, sta bila tako princ Harry k, kakor tudi Meghan Markle v Londonu. Na Škotsko pa se je Harry odpravil sam...

Svet je presenetila vest o smrti kraljice Elizabete II, najdlje vladajoče kraljice v zgodovini. Kraljica je umrla mirno v četrtek popoldne na svojem posestvu Balmoral, ob njej pa je bila družina.

V četrtek dopoldne se je zdravje 96-letnice hitro poslabšalo, zato je bila pod zdravniškim nadzorom. Kraljevi člani so takoj po zaskrbljujoči novici o njenem zdravju odpotovali na Škotsko, da bi bili ob kraljici.

Med člani sta bila tudi princ William in princ Harry, ki sta oba prišla brez svojih soprog.

Kate Middleton naj bi ostala in skrbela za otroke

Žena princa Williama je ostala doma v Windsorju, da bi skrbela njune tri otroke. Mediji so jo fotografirali, ko je z avtom zapuščala svoj dom, da bi šla iskati v šolo princa Georgea, princeso Charlotte in princa Louisa.

Kaj se je zgodilo z Meghan Markle?

Princ Harry in Meghan Markle živita v ZDA po tem, ko sta leta 2020 uradno odstopila od svojih uradnih vlog v kraljevi družini. Ko se je izvedelo, da se zdravstevno stanje kraljice slabša, sta bila oba v Londonu, za pot v Balmoral pa se je odločil samo Harry.

Zakonca sta bila v Londonu z namenom, da bi se udeležila podelitve nagrad WellChild Awards, a se dogodka po novici o kraljici nista udeležila.

Zaenkrat še ni znano, ali sta se otroka Meghan in Harrya paru pridružila v Londonu, a nekateri namigujejo, da je Meghan ostala v Londonu ravno zato, da bi bila z otrokoma.

Princ Harry in Meghan Markle sta ohranila dober odnos s kraljico

Kljub namigovanju o nenehnih napetostih med parom ter bratom in očetom princa Harryja, ki bo zdaj kralj, je par očitno ostal blizu kraljici. Svojo hčerko sta poimenovala po njej in junija sta tudi obiskala Združeno kraljestvo z namenom,  da bi proslavila kraljičin platinasti jubilej.

Meghan je sicer že v številnih intervjujih namignila, da njeni odnosi s kraljevo družino niso najbolj rožnati, a zaenkrat še ni znano, če so ravno tej odnosi bili razlog, zakaj ni obiskala Škotske.