Kje organizirati piknik? Poiskali smo TOP ideje in piknik prostore

Kje organizirati piknik? Poiskali smo TOP ideje in piknik prostore (foto: Profimedia) Profimedia
13. 6. 2019

Že komaj čakate na ponovno druženje in kuhanje na prostem? Poiskali smo nekaj idej, kjer lahko pripravite pravi (družinski) piknik.

Piknik 'Pod staro lipo'

Urbana piknik oaza sredi mestnega vrveža, kjer lahko organizirate poslovni, družinski ali rojstnodnevni piknik. Privoščite si lahko sproščen dan v senci ali poskrbite za aktivnosti na veliki travnati površini, kjer se preizkusite v različnih športnih aktivnostih. Otroci pa bodo zagotovo uživali na igrišču, kjer jih čakajo tobogan, gugalnica, trampolin in hiška na drevesu. Kje: Devova ulica 5, Ljubljana. www.supercatering.si

Piknik prostor Dragomelj

Tu si lahko privoščite piknik pod kozolcem, ki ga obdaja velik travnik s potokom in ribnikom. Na voljo so tudi igrišče za odbojko in nogomet, koš za košarko. Najmlajšim pa bodo dan popestrila igrala  in domače živali.

Piknik ob Savi

Ob Savi vas čaka deset piknik prostorov, opremljenih z zidanim žarom, ki sprejme vsak do 25 oseb. Na voljo je igrišče za odbojko na mivki in velik travnat prostor za različne športne aktivnosti. Informacije na www.sport-ljubljana.si.

Piknik Hiša

Za neformalna poslovna srečanja in osebna praznovanja. Pa tudi idealen kraj za aktivne in s športom obarvane piknike v naravi – v bližini se nahajata igrišče za odbojko na mivki in velik travnat prostor za druge aktivnosti. Najmlajše pa čaka veliko in varovano otroško igrišče. Piknik Hiša vam nudi žar, dostop do elektrike in vode, hladilnik, šotor za primer dežja, sanitarije, glasbeno postajo, zunanje tuše ... www.hisanatravniku.si

Turistična vas Pristava

Skrajni severni del občine Ivančna Gorica na nadmorski višini 695 metrov vam ponuja vse najlepše poglede na lepote Slovenije.

V objemu pristne narave vas čaka edinstvena izkušnja, za katero bodo poskrbeli domačini. Štiri kmetije, ki naseljujejo vaško okolje, so namreč svojo ponudbo združile v eno zgodbo – vsaka kmetija razpolaga z biseri, ki jih druga ne premore, in obratno, združeni v eno pa predstavljamo edinstveno celoto, imenovano Turistična vas Pristava.

Piknik prostor najdete Pr’ Tonijevih, kjer je urejen prostor s pokritim žarom in tabornim ognjem in tudi bivalno-spalni elementi za dve osebi ter prostor za lastne šotore. Ter veliko dogajanja tudi za najmljaše. pristava.si

Star maln pri Vrhniki

Star maln globoko v dolini potoka Bele je zanimiva izletniška točka in odličen prostor za piknike. Nekoč je stal tu mlin, danes nanj spominjata mlinsko kolo in jez. V poletni vročini se tako lahko ohladite v senci dreves ali v vodi zajezenega potoka. www.visitvrhnika.si

Po poti starega hrasta na piknik

Pot starega hrasta vodi iz Zgornjega Konjišča proti Spodnjemu Konjišču in se nadaljuje čez žepovske travnike, kjer vas spremljajo polja in listnat gozd. Pa do vasi Lešane, Nasova in Janhova ... in ob muri pripelje nazaj v Zgornje konjišče. Ker je pot nekoliko zahtevna, dolga je 35 kilometrov, je morda primerna za bolj pripravljene kolesarje in pohodnike.

V Zgornjem konjišču se nahaja tudi čudovit ribnik, primeren za piknike in ribolov.


Piknik ob ribniku Druškovič

Ribnik se nahaja v prijetnem okolju, polnem zelenja in cvetja. Odličen prostor za piknike, sprejmejo do 50 oseb, na voljo pa je tudi ribolov. Nahaja se ob cesti Prebold-Trbovlje.

Piknik pri Črnem Baronu

Črni Baron se nahaja v Melečniku (po poti iz Maribora proti Lenartu). Obdan z zelenjem in ob bistrem potoku je idelaen prostor tudi za piknik. Tu je tudi velika otroška dežela z igrali, v sprehajalnem parku ob mirnem ribniku najdete tudi mini živalski vrt.

Pripravljeni na sonce, dobro družbo in nepozabne piknike?

Za vas pripravljamo nekaj pozabljenih skrivnosti poletne kuhinje na prostem – vse, od vroče solate do sočne sadne sladice.

Prepotovali bomo svet in poiskali najboljše recepte za pripravo slastnih predjedi, glavnih jedi, prilog in sladic najbolj znanih setovnih kuhinj, ki jih lahko pripravite na žaru, ter številne namige in nasvete.

Prijavite se na e-novice in osvojite vstopnico v svet kulinarike in čudovitih okusov.

Vsak teden vam bomo poslali:

  • nasvete in skrivnosti izvrstne peke na žaru,
  • slastne recepte – vse, od vroče solate, slastne pisane zelenjave, morskih in mesnih dobrot,
  • lahkih kosil, najboljših omak, do sočne sladne sladice.

Med vse, ki nam boste pridno sledili, bomo delili tudi fantastične nagrade!

PRIJAVITE SE TUKAJ!

In če želite čisto zares navdušiti svoje bližnje na svojem naslednjem pikniku ...

Na zamudite Žar legend!

 

Značke: piknik