7 nasvetov za ličenje najstnic

7 nasvetov za ličenje najstnic (foto: Shutterstock) Shutterstock
28. 5. 2017 Vir: liza.aktivni.si

Prvo in najpomembnejše pravilo – manj je več, zlasti pri najstnicah, ki jih krasijo še nedolžnost, napeta koža in mladost.

A vseeno vemo, da večino najstniških deklet mika ličenje, zato smo za vas pripravili nekaj uporabnih nasvetov, kako se ličiti.

1 Umijte si roke in obraz!

Preden se začnete ličiti, si roke umijte z milom, obraz pa s posebnim gelom. Zelo pomembno je, da je vaša koža na obrazu čista, preden začnete nanašati ličila. Izberite znamke, ki so naravne in ne uporabljajo veliko agresivnih sestavin, pametno je tudi izbrati kozmetične znamke, ki so namenjen prav najstnikom.

2 Vlažilna krema

Preden se začnete ličiti, si obraz namažite z vlažilno kremo, ki vsebuje tudi zaščito pred soncem. Če imate občutljivo, svetlo polt, uporabite posebej vlažilno kremo in tisto za sončenje.

3 Nežno

S korektorjem si prekrijte nepravilnosti, kot so na primer mozolji in akne. Večina mladih po nanosu korektorja ne bo potrebovala pudra – tega nanesemo le na zelo problematično kožo. Korektor nanašamo s pomočjo čopiča za korektor, ki omogoča dobro prekrivanje in enakomeren ter higienski nanos.

4 Čopiči

Naj vam povemo, da je naložba v čopiče celo pomembnejša od naložbe v ličila, saj tudi najkakovostnejšega pudra ne moremo nanesti s slabim, cenenim in trdim čopičem. Izberite kakovostne čopiče, s katerimi boste nanašale senčila, puder, rdečilo ...

5 Senčila

Za najstnice niso primerne temne, močne barve, izberite le približno štiri odtenke senčila za veke v svetlih tonih, ki dajo obrazu svežino. Izbirajte na primer bele, rožnate in zlate tone, morda še svet­lo rjave. Za posebne priložnosti lahko prihranite še intenzivnejše in temnejše barve, a jih pri ličenje za v šolo raje pustite pri miru.

6 Maskara

Dekleta, ki imajo svetle trepalnice, naj uporabljajo temno rjavo maskaro, svetlolaske in modrooke deklice lahko uporabijo tudi modro barvo. Dekleta s temnimi trepalnicami lahko vsakodnevno 'maskarjenje' izpustijo, seveda pa jo lahko po želji vseeno uporabijo za poudarjen videz.

7 Bleščilo

Najstnice naj uporabljajo bleščilo v naravnih barvah.