Daruj energijo za življenje!

Daruj energijo za življenje! (foto: Promocijski material) Promocijski material
14. 5. 2015

Letos praznujemo 70 let, odkar je v Sloveniji zaživela transfuzijska dejavnost. Ob tej priložnosti se iz Zavoda RS za transfuzijsko medicino zahvaljujejo vsem krvodajalkam in krvodajalcem, organizatorjem in podpornikom krvodajalstva ter strokovnemu osebju, ki so bili in so del transfuzijske dejavnosti.

V Sloveniji smo lahko upravičeno ponosni na strokovni razvoj transfuzijske medicine, na krvodajalstvo in na krvodajalce, ki zagotavljajo nacionalno samozadostnost s kakovostno in varno krvjo. Le-ti omogočajo učinkovito delovanje sodobnega zdravstvenega sistema in nemoteno preskrbo s krvjo. Zato se tudi v imenu bolnikov zahvaljujejo vsem, ki so jim omogočili zdravljenje s krvjo in poskrbeli, da je lahko marsikatero življenje teklo dalje.

Hkrati teče tudi že 5. leto uspešne vseslovenske skupne krvodajalske akcije Daruj energijo za življenje!, ki s sodobnimi pristopi vsako leto opozarja na velik pomen tako rednih kot novih krvodajalcev in dajanja krvi nasploh ter pripomore k širjenju baze krvodajalcev.

Obletnico medsebojne pomoči in uspešnega zagotavljanja varne in kakovostne krvi v Sloveniji bomo obeležili na Slovenski dan krvodajalstva, 4. junija v prostorih Zavoda Republike Slovenije za transfuzijsko medicino, na Šlajmerjevi 6 v Ljubljani.

Kaj morate vedeti preden darujete kri?

Nekaj najpogostejših vprašanj in odgovorov o krvodajalstvu sta v zabavnem videu predstavila raperja Zlatko in Trkaj. Video, s katerim sta podprla akcijo, je nastal v letu 2014.

Poglejte si ga TUKAJ.