Izdelava naravnih čistil

Izdelava naravnih čistil (foto: Profimedia) Profimedia
12. 11. 2014

Sanjarite o tem, da bi si doma naredili pralni prašek za perilo? Izdelava doma pripravljenih detergentov je izredno preprosta.

Tega se boste lahko naučili na delavnici, ki bo potekala v soboto, 29. novembra 2014, od 10. do 12. ure v Arboretumu Volčji Potok.

Po krajšem uvodnem predavanju o naravnih detergentih se boste skupaj lotili izdelave tekočega pralnega praška in začudili se boste, kako preprosto je.

Takšen detergent je izdelan povsem naravno in poceni (prihrani denar in živce).

Delavnico bo vodila Ana Ličina, ustanoviteljica Šole aromaterapije. Ana se je najprej izobraževala sama, leta 2006  pa se je udeležila prvega aromaterapevtskega tečaja, ki ga je vodila francoska aromaterapevtka in skrivnostna šamanka Annick Pallard aka Pachamama. Kasneje je svoje znanje dopolnjevala tudi na enomesečnem bivanju na Tajskem. Sledila so aromaterapevtska izobraževanja na Hrvaškem in vsi tečaji pri Anias de Moras ter pri Slobodanki Poštić. V Sloveniji je veliko znanja o rastlinah pridobila od zeliščarke Metke Maček in prekaljenega lovca za divjimi rastlinami, Daria Corteseja. Trenutno nova znanja osvaja s pomočjo certificiranih spletnih izobraževanj, mednarodnih konferenc ter kvalitetne strokovne literature.

Cena delavnice

Plača se vstopnino v park. Predavanje in delavnica sta brezplačna.

V primeru, da bi želeli s seboj odnesti vzorec svežega pralnega praška, ki ga boste pripravili na delavnici, naprošajo za simbolični prispevek za porabljeni material (3-5 evrov).

Delavnica se odvija v prostorih uprave.

Na prireditve se morate prijaviti do petka do 12. ure in sicer po elektronski pošti prireditve@arboretum.si.

Več: http://arboretum.si

Foto: Profimedia