Lomljivi nohti? Okrepite jih s temi triki

8. 11. 2023
Deli
Lomljivi nohti? Okrepite jih s temi triki (foto: Profimedia)
Profimedia

Kako enostavno okrepiti svoje nohte?

Si tudi vi želite dolgih, močnih nohtov? Delno so slednji pogojeni z genetiko, veliko pa lahko zanje naredimo z ustreznim življenjskim slogom. Uravnotežena prehrana, ki zajema vsa pomembna hranila, izogibanje stresu, zadostna mera počitka... Vse to lahko pripomore k močnim in zdravim nohtom.

Tukaj pa je še nekaj dodatnih nasvetov, ki vam lahko pridejo v pomoč, če imate lomljive nohte.

Limone

Vitamin C naj bi bil v veliko pomoč pri rasti nohtov. Rezino limone vsaj enkrat dnevno podrgnite po nohtih. Ne samo, da boste s tem nohtom dali dodatno moč, obenem jih boste še očistili.

Kokosovo olje

Masaža nohtov s toplim kokosovim oljem lahko spodbudi njihov orast. Kokosovo olje namreč vsebuje veliko vitamina E in je odličen vir antioksidantov, ki prispevajo k močnim nohtom.

Pomarančni sok

Pomaranče lahko pripomorejo k proizvodnji kolagena, antioksidativne lastnosti pa ščitijo tudi pred okužbami. Nohte enkrat dnevno namakajte v posodi s pomarančnim sokom približno 10 minut.

Olivno olje

Če imate suhe, poškodovane, lomljive nohte, potem je olivno olje vaša najboljša izbira. Segrejte nekaj deviškega oljčnega olja in z njim približno pet minut nežno masirajte nohte in obnohtno kožico. Roke nato zaščitite z rokavicami in olje na rokah pustite stati čez noč.

Izogibanje geliranim nohtov

Gelirani nohti izgledajo privlačno, vendar preprečujejo zdravo rast vaših nohtov. Pazite torej, da gela ne uporabljate preveč pogosto.

Biotin

Biotin spodbuja rast nohtov in las. V svojo prehrano zato vključite živila, bogata z biotinom, kot so banane ali avokado, s strokovnjakom pa se lahko posvetujete tudi o možnosti prehranskega dopolnila.

Vir: n1info.hr

Bonus video: Strokovnjakinja pojasnjuje vse, kar morate vedeti o prehrani žensk