Orgazem za orgazmom – TOLIKO ŽENSK jih dejansko LAHKO doživi. Ste med njimi?

Orgazem za orgazmom – TOLIKO ŽENSK jih dejansko LAHKO doživi. Ste med njimi? (foto: Profimedia) Profimedia
11. 5. 2021

Večkratni orgazmi niso mit. Ženske jih lahko doživijo. In za razliko od moških med posameznim orgazmom ne potrebujejo počitka.

Še ena dobra novica: ženske so v veliki prednosti tudi ko gre za intenzivnost in dolžino orgazmov.

Orgazem za orgazmom

Če ste bile do zdaj popolnoma zadovoljne z enim orgazmom (ali pa nobenim), ki vas sproščene popelje v spanec … Dovolite si vztrajati malo dlje. Ker morda le niste še pripravljene na ta sladek spanec, kot ste mislile do zdaj.

Nova raziskava namreč kaže, da lahko 7 od 10 žensk doživi več orgazmov naenkrat.
Profimedia

Dr. David Delvin in dr. Christine Webber, zdravnika s področja spolne medicine, sta izvedla spletno anketo s 1250 ženskami, starimi med 20 in 24 let.

Ugotovila sta – kar ni presenečenje – da štiri od petih žensk ne more doseči orgazma zgolj s penetracijo. Vendar pa sedem od desetih žensk lahko doživi večkratne orgazme.

Pravzaprav! Dva odstotka žensk lahko doživi vrhunec do 20-krat! Temu pravijo 'super orgazem' in je povezan ravnjo oksitocina. Višjo ravnjo tega seveda.

Še ena ugotovitev, ki jo vključuje raziskava: 12 % žensk je poročalo o disorgazmiji – ali bolečini pri orgazmu. Večina žensk je opisala krču podobne bolečine v trebuhu, nekatere pa bolečino čutijo v glavi.

Prav tako zanimiv podatek iz študije je, da je 40 odstotkov žensk vsaj enkrat v življenju med orgazmom ejakuliralo.

profimedia

»Številni moški in ženske, žal tudi nekateri zdravniki, še vedno verjamejo v mit, da je dovolj penetracija, da ženska doživi orgazem,« je za Mail Online povedal dr. Webber.

Ne, zavzeto not-ven-not-ven in ekspresno menjavanje položajev ni model zadovoljivega spolnega akta. No, morda za predstavnike moškega spola, za ženske ne.

Takšno prepričanje pogosto spodbuja način seksa v popularni kulturi, vključno s pornografijo in romantičnimi filmi.

Kot rezultat veliko žensk misli, da je z njimi nekaj narobe, če med spolnim odnosom ne doživijo orgazma.

Pomembno sporočilo:

Dame, ne mislite, da je z vami karkoli narobe, če ne morete doseči orgazma zgolj ob vaginalni penetraciji.

Ključ, ki odpira vrata multiorgazmičnih nebes, je, da vašega ljubimca malce motivirate – da se stvari loti še kako drugače kot po hopa-cupa sistemu in vas pripelje do prvega orgazma že pred seksom.

Še en namig:

»Dobro utrjene mišice medeničnega dna so eden od ključnih elementov, ki prispeva k doživljanju večkratnih orgazmov,” pravi Beverly Whipple, doktor filozofije in soavtor knjige The G Spot: And Other Discoveries About Human Sexuality.

Karkoli že počnete – sedite pred računalnikom ali na kavču, stojite v vrsti … spomnite se in medtem pridno delajte vaje za utrjevanje mišic medeničnega dna.

Preverite še: