25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Podarjamo knjigo: Uravnotežena dieta za optimalno zdravje

3. 12. 2014

Splošna in strokovna javnost se čedalje bolj zavedata, kako zelo je za telo pomembno optimalno kislinsko-bazično ravnovesje.

Christopher Vasey, sicer naturopatski zdravilec, je o kislinsko-bazičnem ravnovesju pisal že v svoji prvi knjigi, v tokratni knjižni uspešnici pa še bolj poglobljeno osvetljuje problematiko, s katero se na določeni točki svojega življenja sreča večina ljudi.

V vsakem izmed treh delov knjige avtor na izčrpen, razumljiv, zanimiv in predvsem uporaben način odgovarja na posamezno osrednje vprašanje.

  • V prvem delu se osredotoči na prepoznavanje težav z zakisanostjo,
  • v drugem delu predstavi možnosti za znižanje ravni kislin z ustrezno prehrano,
  • v tretjem delu pa je osrednja pozornost namenjena nevtralizaciji in izločanju kislin iz telesa.

Telo za normalno delovanje potrebuje ogromno različnih snovi. Čeprav se te snovi med sabo močno razlikujejo, jih lahko uvrstimo v dve veliki skupini: med bazične (alkalne) ali kisle snovi. Za optimalno zdravje potrebujemo tako kisline kot tudi baze. Izjemno pomembno je, da je količina baz in kislin v telesu uravnotežena, sicer lahko pride do zakisanja, ki je »odlično« izhodišče za nastanek in razvoj bolezni.

Presežek kislin v telesu lahko prizadane posamezne organe, organske sisteme ali celotno telo. V vsakem od omenjenih primerov se je treba reševanja težav zaradi zakisanosti lotevati celostno.

V prvem delu knjige avtor natančno opiše vzroke za zakisanost in navede najpogostejše zdravstvene težave, ki so posledica zakisanosti. 

Ko nastopi zakisanost, je treba opraviti tudi analizo zaužite hrane in obroke ustrezno prilagoditi. Vasey v knjigi ponuja alternativne jedilnike – brez živil oziroma jedi, ki povzročajo zakisanost.

V osrednjem delu knjige je predstavljenih in pojasnjenih osem osnovnih pravil prehranjevanja, v sklepnem delu pa avtor izpostavlja pomembno razliko med preprečevanjem in zdravljenjem ter poudarja pomen ustreznih prehranskih dopolnil.

Knjiga 'Uravnotežena dieta za optimalno zdravje' ni povzetek znanstvenih raziskav, niti ni klasičen priročnik za zdravo življenje. Je učbenik o zdravem življenju, napisan na zanimiv in poučen način. Dodano vrednost nedvomno predstavljajo konkretni nasveti in napotki za preprečevanje zakisanosti s pomočjo pravilne prehrane. Knjiga je obvezno branje za vsakogar, ki se zaveda, da je treba za znanje poskrbeti, preden nastopijo zdravstvene težave, pa tudi za vse, ki so jih zdravstvene težave »prisilile« k spremembam.

Knjiga je izšla pri založbi Cangura.

Nagradna igra

Trem, ki boste na nagrade.aktivni@adriamedia.si poslali svoj najljubši zdrav recept ter svoje podatke (ne pozabite pa pripisati še, za katero nagradno igro gre), bomo uspešnico Uravnotežena dieta za optimalno zdravje - obnovite svoje zdravje s kislinsko-bazično prehrano podarili.

NAGRADNA IGRA JE ZAKLJUČENA!

Kateri so trije zmagovalni recepti? Preverite na povezavi Nagradili smo 3 okusne recepte.

Splošni pogoji sodelovanja v nagradnih igrah

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri