Nenavadni triki, s katerimi okrepite svoj imunski sistem

Nenavadni triki, s katerimi okrepite svoj imunski sistem (foto: Profimedia) Profimedia
23. 1. 2022

Vsi poznamo klasične limone, ingver in kurkumo - a kako lahko imunski sistem okrepimo še drugače? Predstavljamo vam manj znane trike za okrepitev imunskega sistema.

Privoščite si konopljina semena

Konoplja je prava čudežna rastlina! Semena so bogata z antioksidanti, vlakninami, aminokislinami in maščobnimi kislinami. Vsa ta hranila pripomorejo k boljšemu imunskemu sistemu in splošnemu zdravju.

Pijte žajbljev čaj

Tudi žajbelj je poln hranil, ki izboljšajo imunski sistem. Hkrati deluje pomirjujoče in je zato odlična izbira za vse, ki ste pogosto izpostavljeni stresnim situacijam.

Jemljite probiotike

Uživanje probiotikov ne pripomore samo k boljši prebavi, temveč tudi k močnejšemu imunskemu sistemu. Če se odločite za dodatke pa je pomembno, da izberete preverjene in kvalitetne izdelke, pred uporabo pa se posvetujte s strokovnjakom.

Ob kosilu si privoščite solato

Ne samo sadje, tudi zelenjava izjemno dobro vpliva na imunski sistem. Solata je prava zakladnica hranil, ki pripomorejo k boljšemu imunskemu sistemu, zato si jo privoščite vsak dan ob kosilu.

Uživajte česen

To čudežno živilo so uporabljale že naše babice. Učinkuje proti vnetjem in bakterijam, zato ga uporabljamo za najrazličnejše namene - med drugim tudi za izboljšan imunski sistem in preprečevanje bolezni.

Vir: womensrunning.co.uk