Trimesečna @life antistresna preobrazba

3-mesečna ANTISTRESNA PREOBRAZBA z aktivni.si in s portalom alife (foto: Shutterstock.com) Shutterstock.com
17. 12. 2012

Z virtualnim trenerjem @life do zdravega in zadovoljnega življenja.

Ne glede na to, koliko in na kakšen način smo aktivni, nam je skupen stres, ki je tudi uradno razglašen za eno od največjih zdravju škodljivih nevarnosti 21. stoletja. Biti vešč upravljati s stresom in znati ohranjati telesno in psihološko ravnovesje, je tako postala ena od osnov zdravega, uspešnega in zadovoljnega življenja.

Skupina vrhunskih slovenskih strokovnjakov s področja treh znanosti – medicine, psihologije in kineziologije, ki deluje pod imenom @life strokovni tim, je v okviru projekta @life razvila uporabno orodje, ki nam lahko odlično služi pri učinkovitem upravljanju s stresom.

Gre za prvo slovensko antistresno aplikacijo (mobilna aplikacija in portal) in eno od prvih na svetu, ki s strokovnimi nasveti, praktičnimi napotki, analizo in programi omogoča uporabnikom kakovostne napotke za boj proti stresu.

Z uporabo antistresne aplikacije dobimo tako rekoč svojega virtualnega trenerja, ki nas sistematično in na nam prilagojen način, torej varno, vodi ne samo k zmanjšanju stresa, temveč tudi k sposobnosti učinkovitega upravljanja z njim. Celovit program je zasnovan na štirih korakih:

  • analizi stanja,
  • priporočilih vrhunskih strokovnjakov,
  • vodenju dnevnika alife in
  • spremljanju napredka.

3-mesečna ANTISTRESNA PREOBRAZBA z aktivni.si in s portalom @life

Aktivni.si vas v sodelovanju s portalom @life vabi k sodelovanju – če želite preiskusiti antistresno aplikacijo alife v resničnem življenju, če ste torej v našem trimesečnem programu antistresne preobrazbe pripravljeni spremeniti svoj stresni življenjski stil v zdrav in uravnotežen, se nam pridružite!

Poleg virtualnega trenerja alife vas bo skozi vam prilagojeni program z dodatnimi nasveti vodil tudi naš strokovni sodelavec Mito Šinkovec.

Ne glede na to, ali se pripravljate za kakšno od preizkušenj, želite le malo shujšati ali pridobiti mišično maso in moč, ne glede na to, ali imate raje tek, hojo ali kolo, je vsem skupno zanimanje, ali je način, na katerega trenirate, res pravi za vas, ali vam pomaga doseči zastavljeni cilj.

Ponavadi si pomagamo na različne načine. Medtem ko nekdo zaupa tehniki, drugi bolj zaupa trenerju ali pa se zanaša zgolj na svoj občutek. Če pri tem upoštevamo še dejstvo, da nismo zgolj fizično telo, biokemični stroj, temveč zavestno večplastno bitje, postane vse skupaj še bolj zapleteno. Objektivno oceniti svoje trenutno psihofizično stanje v resnici sploh ni preprosto. Zato pa je toliko bolj dobrodošel @life antistresni program, ki to zmore.

Veliko odgovorov na to, v kakšni psihofizični kondiciji ste, pozna vaše srce. Odgovarja s frekvenco utripa, amplitudo, kvaliteto kontrakcije, konsistenco itd. Potrebno ga je le razumeti.

Aplikacija @life ga razume. Njen bistveni del je EKG natančna elektronska napravica, ki se pritrdi na prsi. Ta zelo občutljiv senzor vse podatke okoli našega srca sporoča kar našemu pametnemu telefonu.

Kako bo potekala ANTISTRESNA PREOBRAZBA?

Med vsemi, ki se boste prijavili na naš trimesečni program, bomo izbrali sedem kandidatov. Za čas trajanja akcije boste v uporabo prejeli pametni telefon z aplikacijo @life in Polar pas (tega vam bomo podarili) za merjenje srčnega utripa.

Z vprašalniki in s testi vam bo aplikacija @alife pomagala zaznavati, spremljati in odpravljati posledice nezdravega načina življenja in jih s strokovnimi nasveti, ki temeljijo na preizkušenih metodah psihologije, medicine in kineziologije, usmerjala k zdravemu načinu življenja.

Na @life portalu boste dobili splošne nasvete o zdravem življenju in spopadanju s stresnimi situacijami. Dostopali boste do zanesljivih in veljavnih psiholoških, medicinskih in športnih vprašalnikov, na podlagi katerih boste dobili povratne informacije glede vašega telesnega in psihičnega stanja ter prilagojene napotke za učinkovito soočanje s stresom. Poleg tega boste na začetku in na koncu deležni še natančnih meritev različnih telesnih in psiholoških parametrov. Vaš vmesni napredek pa bo spremljal tudi naš osebni trener Mito Šinkovec.

Naj še enkrat opozorimo, da gre ta trenutek za edinstven projekt na svetu, zato izkoristite ponujeno priložnost!

Prijavite se na brezplačne tedenske e-novice

Skupina izbranih kandidatov je začela s trimesečnim programom preobrazbe 14. januarja 2013. Pri antistresni preobrazbi pa lahko sodelujete tudi vsi, ki niste bili izbrani ali se še niste prijavili, tako da program z nasveti ekipe @life enkrat tedensko brezplačno prejemate na vaš e-naslov. Prijave na tedenske e-novice sprejemamo na tem naslovu.